HP onthult HP Pro Tablet 608 G1 voor zakelijke markt

0

Gisteren schreef TabletGuide dat HP op korte termijn een aantal nieuwe tablets gaat lanceren, waaronder de HP Pro Tablet 608 G1. In een persbericht laat de Amerikaanse tabletfabrikant weten dat deze Windows-tablet vanaf volgende maand te koop is in Nederland voor 449 euro.

Specificaties HP Pro Tablet 608 G1

De HP Pro Tablet 608 G1 heeft een 8 inch Full HD-scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. In navolging van Apple en andere fabrikanten heeft HP gekozen voor een 4:3 beeldverhouding. Naar eigen zeggen levert dat 35% meer beeld op en vergroot het de leesbaarheid van webpagina’s. De tablet wordt aangedreven door een Intel Atom Z8500 quadcore-processor met maar liefst 4GB RAM-geheugen en 128GB eMMC intern geheugen (flash).

Aan de voorkant heeft HP een 2 megapixelcamera geplaatst. Dat in combinatie met de dubbele stereo speakers aan de voorkant en twee microfoons moet meer dan voldoende geluidsondersteuning bieden voor videoconferenties. De achterkant is uitgerust met een 8 megapixelcamera, die “belangrijk [is]in bijvoorbeeld de vastgoed- of verzekeringsbranche”. De capaciteit van de batterij wordt nergens genoemd in het persbericht, maar is naar eigen zeggen goed voor een batterijduur tot acht uur. WiFi (802.11 b/g/n/ac) is standaard aanwezig, 3G/4G is optioneel. De HP Pro Tablet 608 G1 is de eerste tablet van HP die USB-C integreert. Hiermee is het mogelijk om snel data over te zetten en het apparaat op te laden.

De tablet is zowel geschikt voor kantoor als in het veld. Hij heeft meer dan 120.000 uur aan duurzaamheidstesten doorstaan. Het scherm is uitgerust met Corning Gorilla Glass 4 en de behuizing is gemaakt van een versterkt metalen chassis. Al met al is de tablet 8,35 millimeter dik en weegt hij hij 450 gram.

Ook heeft HP aan de beveiliging en beheermogelijkheden gedacht. Hij heeft diverse ingebouwde IT-middelen als HP Client Security, firmware 2.0 en gecertificeerde hardware als TPM en NFC. IT’ers hebben ook toegang tot de BIOS om de beveiliging nog verder zelf te regelen.

Accessoires zoals een stylus, robuuste koffer, keyboards en docking station zijn optioneel verkrijgbaar. De tablet draait op Windows 8.1. Vanaf augustus wordt hij standaard met Windows 10 geleverd.

Prijs en beschikbaarheid

De HP Pro Tablet 608 G1 is vanaf juli verkrijgbaar in ons land. De adviesprijs bedraagt 449 euro. Een stevig prijsje voor een 8 inch tablet, maar je krijgt er wel goede specificaties voor terug.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer