‘HP lanceert binnenkort drie nieuwe tablets’

0

Op de Computex technologiebeurs die begin deze maand in Taipei plaatsvond zagen we al een nieuwe Windows-tablet van HP voorbijkomen: de HP Pavilion 10 x2. Dat is echter niet de enige tablet die momenteel in de pijplijn van het Amerikaanse technologiebedrijf zit. WinFuture ontdekte dat het bedrijf kortstondig een nieuwe tablet voor de zakelijke markt online had gezet: de HP Pro Tablet 608 G1, een kleine Windows-tablet. Uit een gelekte roadmap blijkt dat HP plannen heeft om op korte termijn nog twee andere tablets te lanceren.

Specificaties HP Pro Tablet 608 G1

De pagina waarop de HP Pro Tablet 608 G1 werd aangekondigd is inmiddels offline, maar de cache is nog wel beschikbaar. Daarin staat dat HP deze tablet “binnenkort” gaat lanceren. Daarom de belangrijkste specificaties even op een rij. De HP Pro 608 G1 heeft een klein scherm van slechts 7.9 inch. Ondanks het kleine formaat heeft het display wel een hoge resolutie: 2048 x 1538 pixels. Net als de iPad heeft de tablet een 4:3 beeldverhouding.

De Windows-tablet wordt aangedreven door een Intel Atom Z8500 x5 quadcore-processor. Deze bestaat, zoals de naam al aangeef, uit vier x86-kernen met een kloksnelheid van 1.44GHz. Dankzij Intels Burst-technologie kan de kloksnelheid oplopen tot 2.24GHz. De tablet beschikt over flink wat werkgeheugen: maar liefst 4GB. Het intern geheugen bedraagt 64GB en is dankzij een microSD-kaart verder uit te breiden.

WinFuture zegt niets over de aanwezigheid van een camera, maar deze is wel zichtbaar op de productfoto. WiFi en Bluetooth 4.1 zijn standaard aanwezig, 3G/4G is optioneel. De batterij heeft een capaciteit van 5.500 mAh, die acht uur zou moeten meegaan met een enkele lading. De tablet draait ten slotte op Windows 8.1.

Prijs en beschikbaarheid

Zoals gezegd onthult het Amerikaanse technologiebedrijf de HP Por Tablet 608 G1 waarschijnlijk binnenkort. Een prijskaartje is evenmin bekend.

Roadmap

Uit een gelekte roadmap blijkt dat HP dit jaar nog meerdere tablets wil lanceren. Deze zijn gepland voor de tweede helft van het jaar. Het document noemt de HP Elite x2 1012 en HP x2 210. Over de technische specificaties van deze tablets is nog niets bekend.

Roadmap HP

Bron: WinFuture

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer