Adobe lanceert Creative Cloud-apps voor Android

0

Afgelopen maand kondigde Adobe aan dat het de stekker uit Photoshop Touch zou trekken. Tegelijkertijd beloofde het bedrijf met allerlei nieuwe toepassingen voor tablets te komen, waaronder Project Rigel waarmee je foto’s tot een resolutie van 50 megapixels kunt bewerken. Hoewel deze app nog wel even op zich laat wachten, maakte het bedrijf maandagavond Nederlandse tijd bekend dat diverse van iOS-toepassingen nu ook voor Android beschikbaar zijn.

Het gaat om de volgende vier applicaties: Photoshop Mix, Shape CC, Color CC en Brush CC. Deze vier programma’s waren al te downloaden voor de iPad, maar maken nu eindelijk hun debuut in de Google Play Store.

Photoshop Mix

Photoshop Mix lijkt qua vormgeving en functionaliteit sterk op Photoshop CC voor de PC en Mac, maar dan minder krachtig en uitgebreid. Met deze app kun je onder meer foto’s bijsnijden, de achtergrond verwijderen, meerdere foto’s met elkaar combineren, kleuren aanpassen en filters toevoegen, en dat allemaal non-destructive. Het eindresultaat kun je vervolgens met je vrienden delen.

Download Photoshop Mix voor Android
Download Photoshop Mix voor iOS

Adobe Shape CC

Met Adobe Shape CC converteer je afbeeldingen naar vectorbestanden. Handig als je daarna met Photoshop of Illustrator aan de slag gaat. Je neemt een foto uit je galerij, regelt met een schuifknop de hoeveelheid detail in je foto, vergroot of verkleint het contrast en verwijdert eventuele ruis. De foto plaats je in je Creative Cloud account (CC-account) om vervolgens op je PC/Mac verder te gaan met bewerken.

Download Adobe Shape CC voor Android
Download Adobe Shape CC voor iOS

Adobe Brush CC

Qua functionaliteit lijkt Adobe Brush CC sterk op Adobe Shape CC, maar dan om je eigen brushes of penselen te maken. Je neemt een afbeelding uit je galerij en maakt aanpassingen als kleur, grootte, herhaling en spreiding. Als je penseel eenmaal helemaal naar wens is upload je deze naar je CC-account en is hij gebruiksklaar voor Photoshop of Illustrator.

Download Adobe Brush CC voor Android
Download Adobe Brush CC voor iOS

Adobe Color CC

De laatste nieuwe Android-app van Adobe is Color CC. De app kent een interactief kleurenwiel en RGB-schuifregelaar om individuele kleuren handmatig aan te passen. Deze kleurschema’s kun je voor jezelf gebruiken, maar ook met anderen delen. Het kleurenpalet is te gebruiken in Photoshop, Illustrator en InDesign.

Download Adobe Color CC voor Android
Download Adobe Color CC voor iOS

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer