iOS 8 draait op 83% van alle iDevices

0

Maandagavond Nederlandse tijd maakte Apple diverse cijfers bekend. Zo draait 83% van alle iPads en iPhones op een versie van iOS 8, momenteel het nieuwste mobiele besturingssysteem van Apple. En natuurlijk kon Apple het niet laten om Google het nakijken te geven.

Craig Federighi, vicepresident Software Engineering bij Apple, verzorgde dit gedeelte van de keynote op het Worldwide Developers Conference (WWDC). Hij toonde een grafiek waaruit blijkt dat 83% van alle iDevices op iOS 8.x draait. Dat is navenant hetzelfde adoptiepercentage als begin mei, toen het aandeel 81% betrof.

Uiteraard kon de ingenieur het niet nalaten om dit percentage te vergelijken met Android 5.x (Lollipop), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor tablets en smartphones. Google lanceerde deze versie van zijn mobiele besturingssysteem vorig jaar oktober. Volgens de laatste cijfers draait één op de acht Android-apparaten op Android Lollipop (12,4%). Dit verschil wordt pijnlijk duidelijk in de grafiek die Federighi het publiek toonde.

WWDC 2015 in cijfers

Andere cijfers

Tevens vertelde de Apple-topman dat de App Store een nieuwe mijlpaal bereikte. Sinds de oprichting van de applicatiewinkel in 2008 zijn er meer dan honderd miljard apps gedownload. Apple is niet de enige die profiteert van dit succes. Tot op heden heeft het technologiebedrijf app-ontwikkelaars 30 miljard dollar uitbetaald.

Tussen het WWDC 2015 en nu heeft Apple al met al ruim 800 miljoen iDevices verkocht.

Ten slotte vergeleek Federighi het adoptiepercentage van OS X 10.10 Yosemite, het besturingssysteem voor Mac-computers, met Microsofts besturingssysteem Windows 8.1. Uit de laatste berekeningen blijkt dat acht maanden na de lancering 55% van alle Mac-computers op OS X 10.10 Yosemite draait. Een behoorlijke achterstand in vergelijking met iOS 8, maar een enorme voorsprong in vergelijking met Windows 8.1 dat slechts op 7% van alle PC’s is terug te vinden.

WWDC 2015 in cijfers

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer