HP toont geüpdatete HP Pavilion 10 x2 op Computex

0

Eind vorig jaar lanceerde Hewlett-Packard (HP) de HP Pavilion 10 x2 (10 J000ND), een Windows-convertible met toetsenbord. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en heeft het Amerikaanse technologiebedrijf deze convertible voorzien van een update. In de nieuwe versie maakt de Bay Trail-processor plaats voor een Intel Atom x7-chip en heeft de hybride een nieuw ontwerp meegekregen.

Specificaties HP Pavilion 10 x2 (2015)

De HP Pavilion 10 x2 heeft een 10,1 inch LCD-scherm met In-Plane Switching (IPS) voor brede kijkhoeken. De exacte resolutie is niet bekend, maar volgens Mobile Geeks heeft de convertible een resolutie van 1360 x 768 of 1280 x 800 pixels. De oude versie had een resolutie van 1280 x 800 pixels.

Zoals gezegd is de Intel Bay Trail-processor ingeruild voor de Intel Atom x7-chip uit de Cherry Trail-serie, waardoor de convertible nog sneller en soepeler draait dan zijn voorganger. De exacte kloksnelheid van de CPU is niet bekend gemaakt. Verder heeft de tablet 2GB aan RAM-geheugen en 32GB aan opslagruimte. De batterij gaat naar verluidt 12 uur mee met een enkele lading.

Aan de voorzijde zit een VGA-camera van 2 megapixels, die gepaard gaar met twee microfoons aan de bovenzijde. Tevens heeft de HP Pavilion 10 x2 twee front-facing speakers met geluidstechnologie van B&O. Aan de zijkant zijn diverse aansluitingen te vinden: een volwaardige USB-poort, USB-C, microHDMI, microSD, volumeknoppen en een Windows-knop. De aansluiting voor de hoofdtelefoon zit aan de andere linkerzijkant.

De HP Pavilion 10 x2 komt met volwaardig qwerty-toetsenbord. Deze ziet er vrijwel hetzelfde uit als reguliere toetsenborden, inclusief de grote Shift-toetsen aan beide zijden. Nieuw is een dedicated key om de schakelen tussen de tablet- en desktopmodus, een nieuwe functionaliteit die geïntroduceerd wordt met de lancering van Windows 10. Het toetsenbord is met een handig magnetisch klikmechanisme te bevestigen en los te koppelen. De tablet inclusief toetsenbord weegt 800 gram.

Prijs en beschikbaarheid

Wanneer de HP Pavilion 10 x2 in de winkels ligt is niet bekend gemaakt. Dat geldt ook voor het prijskaartje dat aan deze Windows-convertible hangt.

Lees hier al het nieuws omtrent de Computex 2015 technologiebeurs

Bekijk hieronder een hands-on video van Mobile Geeks (6:22).

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer