Acer toont Predator 8 gaming tablet op Computex

0

Een paar weken geleden zagen we de Predator 8 van Acer al vluchtig voorbijkomen. Gisteren toonde het Taiwanese technologiebedrijf de gaming tablet in zijn volle glorie. Zodoende weten we onder meer dat deze tablet met een Intel Atom x7 quadcore-processor uitgerust is, dezelfde processor die Microsoft gebruikt voor de Surface 3 en de onlangs gepresenteerde nieuwe Lenovo ThinkPad 10.

Specificaties Acer Predator 8

De Acer Predaor 8 valt onmiddellijk op door zijn unieke design. De voorzijde heeft in alle hoeken ietwat uitstekende delen die met rood zijn afgewerkt. Dit zijn vier speakers om gamers nog meer in de game-ervaring te zuigen met zijn geluid. De achterkant bestaat uit meerdere panelen van verschillende materialen om de tablet futuristisch design te geven. Dezelfde rode afwerking als aan de voorzijde is hier terug te vinden.

Wat betreft de technische specificaties was Acer zeer terughoudend. Wellicht omdat de Predator 8 nog in de ontwikkelfase zit en de specificaties dus nog kunnen wijzigen. Wat we wel weten is dat er een Intel Atom x7 quadcore-processor onder de motorkap schuilt. Deze CPU heeft standaard een kloksnelheid 1.6 GHz, maar kan dankzij Intels Burst Mode oplopen tot 2.3 GHz. De Predator 8 is de eerste Android-tablet die gebruik maakt van deze processor.

Tegenover Pocket-lint bevestigt Acer dat het bedrijf plannen heeft om de Predator 8 uit te rusten met haptische feedback. Door gebruik te maken van ultrasone trillingen kunnen apparaten met deze technologie verschillende structuren simuleren. Om een glad oppervlak na te bootsen trilt de tablet op een hoge frequentie. Door de frequentie van de trillingen te variëren wordt het mogelijk om ruwe structuren of hobbels te laten voelen. Deze techniek werd afgelopen jaar tijdens het Mobile World Congress  (MWC) gedemonstreerd door Fujitsu.

Gamers krijgen de mogelijkheid om hun gepersonaliseerde video- en audio-instellingen op te slaan. Zo kun je straks een gaming profiel aanmaken, maar ook een filmprofiel en internetprofiel.

Beschikbaarheid

Acer bevestigt dat de Predator 8 komende winter verkrijgbaar is. Een adviesprijs is nog niet bekend.

 

De afbeeldingen zijn afkomstig van Pocket-lint

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer