ASUS onthult Transformer Book Flip TP200

0

ASUS was gisteren al uitgebreid in het nieuws toen het op de Computex technologiebeurs vier nieuwe ZenPad tablets en Transformer Book T100HA uit de doeken deed. Maar het Taiwanese technologiebedrijf heeft nog meer voor ons in petto. Via een persbericht laat het bedrijf weten dat het in het derde kwartaal een nieuwe Windows-convertible lanceert: de ASUS Transformer Book Flip TP200.

Specificaties Transformer Book Flip TP200

De Transformer Book Flip TP200 is de nieuwste toevoeging aan de Flip-serie. Deze convertible heeft een 11.6 inch scherm dat dankzij een speciale scharnier 360 graden te draaien is. Op deze manier verander je de tablet in een handomdraai in een laptop. Ook kun je hiermee het scherm in iedere gewenste kijk- en werkhoek plaatsen.

De accu gaat naar eigen zeggen tot 8 uur mee. De convertible draait straks op Windows 10, het nieuwe besturingssysteem van Microsoft. De nieuwe Continuum modus configureert de TP200 met de ideale user interface voor als je met of zonder keyboard werkt.

Continuum is speciaal voor tabletgebruikers ontwikkeld door Microsoft. Hierin zien we het traditionele Windows 8-scherm terug met twee grote verschillen. Als eerst is de taakbalk ook verwerkt in het bekende Startscherm met de tegels. Ten tweede zien we aan de linkerzijde een kolom met elementen die we ook terugzien in het nieuwe Windows 10 Startmenu. 2-in-1 gebruikers kunnen switchen tussen de traditionele desktop en de Continuum omgeving. Welke interface wordt gebruikt is afhankelijk van de inputwijze van de gebruiker (met of zonder keyboard).

ASUS Transformer Book Flip TP200

Tevens heeft de TP200 een USB 3.1 Type-C poort. USB-C biedt diverse voordelen ten opzichte van zijn voorganger. Zo laadt het apparaat sneller op, vindt data-overdracht sneller plaats en kent de USB-aansluiting niet langer een onder- en bovenkant omdat je hem op beide manieren kunt aansluiten op de convertible.

Prijs en beschikbaarheid

De ASUS Transformer Book Flip TP200 is vanaf het derde kwartaal verkrijgbaar. Een adviesprijs is op dit moment nog niet bekend gemaakt. Zodra we hier meer over horen lees je dat uiteraard hier op TabletGuide.nl.

Lees hier al het nieuws over Computex 2015

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer