Acer onthult nieuwe Iconia One 8 en Iconia One 7

0

Acer heeft gisteren een tweetal nieuwe tablets gepresenteerd op de technologiebeurs Computex: de Iconia One 8 (B1-830) en Iconia One 7 (B1-760HD). Beide tablets draaien op Android 5.1 (Lollipop), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor mobiele apparaten.

Specificaties Acer Iconia One 8 en Iconia One 7

Helaas heeft Acer weinig details prijsgegeven over de nieuwe Android-tablets. In een vooraankondiging die op de corporate site is te vinden worden beide tablets weliswaar bij naam en toenaam genoemd, maar is schaars als het gaat om het delen van informatie over de technische specificaties.

Dit is wat we tot nu toe weten over de tablets. De Acer Iconia One 8 (B1-830) is de opvolger van de Iconia One 8 (B1-820), een budgettablet met matige specificaties. Zoiets kunnen we wellicht ook van de nieuwe Android-tablet verwachten. We weten dat er onder de motorkap een MediaTek octacore-processor schuilt. Deze levert naar eigen zeggen krachtige prestaties om te browsen, gamen en video’s te bekijken. Deze tablet draait op Android 5.1 (Lollipop), de laatste versie van Googles besturingssysteem voor tablets en smartphones.

Ten slotte is de tablet uitgerust met Acer Precision Plus Technology. Hiermee kun je alledaagse voorwerpen zoals bijvoorbeeld een pen of potlood als stylus gebruiken voor het scherm om door de verschillende menu’s te navigeren. De onderstaande video geeft een goed beeld wat je zoal met deze techniek kunt doen.

De Acer Iconia One 7 (B1-760HD) heeft een 7 inch HD IPS-scherm voor brede kijkhoeken. Het achterpaneel komt in allerlei verschillende felle kleurtjes. Hoewel Acer alleen zegt dat deze tablet op Android draait, mogen we er van uit gaan dat deze ook met versie 5.1 (Lollipop) is uitgerust. Net als de Iconia One 8 is deze tablet voorzien van Acer Precision Plus Technology. Daarnaast heeft het Taiwanese technologiebedrijf Acer Iconia Suite geïnstalleerd op de tablet. Hiermee kun je onder meer een drietal gestures instellen waarmee de tablet uit de sluimerstand schiet en een specifieke applicatie opent.

Prijs en beschikbaarheid

Over de adviesprijs en wanneer de tablets verkrijgbaar zijn is geen woord gezegd. Zodra TabletGuide meer informatie over de specificaties, prijs en beschikbaarheid krijgt, lees je dat uiteraard op onze website.

Acer Iconia One 7 (B1-760HD)

Acer Iconia One 7 (B1-760HD)

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer