ASUS presenteert Transformer Book T100HA

1

Eerder vandaag zagen vier nieuwe Android-tablets al het levenslicht: de ZenPad-serie. Maar daar laat het Taiwanese technologiebedrijf het vandaag niet bij zitten. Het heeft zojuist ook de Transformer Book T100HA onthuld, een tablet die bij de lancering in het derde kwartaal op Windows 10 draait.

Specificaties ASUS Transformer Book T100HA

De ASUS Transformer Book T100HA is vanzelfsprekend de opvolger van de Transformer Book T100 (T100TA), een populaire tablet onder consumenten vanwege het toegevoegde toetsenbord. Veel details over deze Windows-tablet heeft ASUS helaas nog niet bekend gemaakt.

We weten dat de ASUS Transformer Book T100HA aangedreven wordt door een Intel Atom X5 Cherry Trail quadcore-processor. De kloksnelheid van deze CPU is onbekend. Samen met 4GB aan werkgeheugen verricht de processor zijn rekenwerk. De batterij gaat naar eigen zeggen tot 14 uur mee met een enkele lading, meer dan genoeg om je dag mee door te komen.

Wat betreft de afmetingen weten we dat de ASUS Transformer Book T100HA 8,54 millimeter dik is en 580 gram weegt. De behuizing heeft een metallic afwerking en is verkrijgbaar in de kleuren Silk White, Tin Grey, Aqua Blue en Rouge Pink. De achterzijde heeft een camera, maar de kwaliteit daarvan is nog een raadsel op dit moment.

Prijs en beschikbaarheid

Ten slotte meldt ASUS dat de Transformer Book T100HA in het derde kwartaal officieel gelanceerd wordt. Vanzelfsprekend draait deze 2-in-1 tablet op het nieuwste besturingssysteem van Microsoft: Windows 10. Vandaag kondigde Microsoft aan bekend dat het besturingssysteem op 29 juli officieel verschijnt. Een adviesprijs is niet bekend gemaakt.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Dag Anton, ik heb een T100 met Windows 10. 32GB. De Windows update zijn te groot, waardoor het werk geheugen vol is. Welk alternatief OS beveel jij mij aan? Android of Linux-Mint?

    Met vriendelijke groeten,
    Frans Jansen

Reageer