ASUS onthult vier nieuwe ZenPad-tablets

0

Vandaag is de Computex van start gegaan, de grootste technologiebeurs ter wereld die plaatsvindt in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Diverse fabrikanten gebruiken dit podium om hun nieuwste tabletmodellen te onthullen. ASUS trapt af met niet één, niet twee, niet drie, maar vier nieuwe Android-tablets.

Specificaties ASUS ZenPad S 8.0

De ASUS ZenPad S 8.0 is een 8 inch grote Android-tablet. Het scherm heeft een resolutie van 2048 x 1536 pixels, pixeldichtheid van 324 ppi en een 4:3 beeldverhouding, vergelijkbaar met de iPad. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom Z3580 quadcore-processor. Deze CPU met 64-bits architectuur is geklokt op een snelheid van 2.33 GHz. Het werkgeheugen bedraagt 4GB, het intern geheugen 16GB of 32GB, afhankelijk van welke configuratie je straks kiest.

Aan de achterkant heeft de ASUS ZenPad S 8.0 een 8 megapixelcamera. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixelcamera. Wat betreft connectiviteit: naast WiFi, Bluetooth en GPS heeft de tablet tevens een USB-C connector. Aan de voorzijde heeft de S 8.0 twee front-facing speakers met DTS surround sound. Een optionele accessoirestuk die je straks bij deze kunt kopen is de Z Stylus. Ook komt het Taiwanese technologiebedrijf met een beschermhoes met extra accu op de markt: de ZenCase. De tablet draait op Googles besturingssysteem Android, hoogstwaarschijnlijk Lollipop (5.0).

Specificaties ASUS ZenPad 7.0, 8.0 en 10.1

Naast het high-end model presenteerde ASUS nog drie andere, goedkopere Android-tablets: de ASUS ZenPad 7.0, 8.0 en 10.1. Te beginnen bij de ZenPad 7.0. Deze heeft een 7 inch IPS LCD-display met een resolutie van 1024 x 600 pixels. Verder weten we dat deze tablet op een Intel-processor draait en uitgerust is met Android 5.0 (Lollipop). De overige specificaties zijn nog niet bekend gemaakt.

Van de ASUS ZenPad 10.1 weten we dat het een 10.1 inch IPS LCD-scherm heeft met een iets hogere resolutie dan de 7.0: 1280 x 800 pixels. Ook deze tablet heeft een Intel-processor onder de motorkap en is draait op Android 5.0 (Lollipop) bij lancering, met ASUS’ eigen ZenUI schil daar overheen.

De ASUS ZenPad 8.0 heeft een resolutie van 1280 x 800 pixels en is eveneens voorzien van een Intel-processor en Android 5.0 (Lollipop). Het achterpaneel is naar verluidt te verwisselen met diverse felgekleurde behuizingen.

Prijs en beschikbaarheid

ASUS heeft geen details prijsgegeven over de adviesprijs en beschikbaarheid van deze tablets. Zodra TabletGuide hier meer over hoort lees je dat uiteraard op onze website.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer