HP Stream 7 Case review: kijk vooral verder

0
5.5 No go

De HP Stream 7 Case geeft de gelijknamige Windows-tablet een degelijke afwerking en beschermt zowel het scherm als het achterpaneel. Echt stevig verankerd zit de tablet niet in de beschermhoes. Ook een sleep/wake-functie is nergens te bekennen en de stabiliteit laat ook te wensen over.

 • Design 7.5
 • Stabiliteit tablet 6
 • Bowkwaliteit 4
 • Duurzaamheid 6
 • Prijs-kwaliteit 4
 • Gebruikers beoordelingen (0 stemmen) 0

De HP Stream 7, een kleine Windows-tablet voor een zacht prijsje, is sinds november 2014 te koop in Nederland. Om deze tablet te beschermen tegen krassen en vocht lanceerde het Amerikaanse technologiebedrijf tegelijkertijd een beschermhoes: de HP Stream 7 Case. In deze review kijk ik naar dit accessoirestuk. Is het zijn geld waard, of kun je beter uitkijken naar een ander case?

De HP Stream 7 Case is getest met de HP Stream 7 Windows-tablet. Deze tablet heeft onder meer een 7 inch HD IPS-scherm met resolutie van 1280 x 800 pixels, een Intel Atom Z3735G quadcore-processor, 1GB RAM, 32GB eMMC, een 2 en 0.3 megapixelcamera en Windows 8.1 with Bing.

Bekijk alle specificaties van de HP Stream 7

Vormgeving HP Stream 7 Case

De P Stream 7 Case wordt geleverd in een grijs doosje met blauw aanhangsel aan de bovenkant. Aan de hand van tekeningen op de voorkant van de verpakking zie je dat de beschermhoes in twee posities geplaatst kan worden. Verderop in deze review ga ik hier dieper op in. Op de achterzijde vind je een korte beschrijving van de hoes.

Dan de hoes zelf. Deze bestaat uit drie vlakken met duidelijke sneden op de plekken waar je de hoes kunt vouwen. HP heeft voor polyurethaan gekozen, een stevig materiaal dat vaak als kunstmatig alternatief voor leer wordt gebruikt. Hetzelfde materiaal is terug te vinden bij beschermhoezen van andere high-end tablets, zoals de NVIDIA Shield Tablet Cover (review). De binnenzijde van de hoes is van een zachte microvezelvoering. Zo weet je dat het scherm goed beschermd wordt tegen krassen.

HP Stream 7 Case

De hoes beschermt zowel de voor- als achterkant. Hierdoor wordt de HP Stream 7 vanzelfsprekend dikker zodra je de case vastmaakt, maar niet dusdanig dat de tablet groot en onhanteerbaar wordt. Ik vind het een pluspunt dat de case zowel het scherm als achterpaneel beschermt. De achterkant van de HP Stream 7 ziet er namelijk niet uit met zijn plastic achterkant en foeilelijke sticker. De hoes geeft de tablet een mooie afwerking.

De aan/uitknop, volumeknoppen, speaker, microUSB-poort en hoofdtelefoonaansluiting zijn prima te bedienen als de Windows-tablet in de hoes zit. Doordat HP ruimte heeft vrijgelaten voor de camera aan de achterzijde kun je deze ook gebruiken met beschermhoes. Op de hoeken heeft HP een plastic klikmechanisme verwerkt. Deze houden de tablet niet alleen op zijn plaats, maar geven het scherm extra bescherming zodra deze een keer uit je handen glipt.

De HP Stream 7 Case die ik hier review is zwart, maar hij is tevens verkrijgbaar in het wit en blauw. De hoes heeft de volgende afmetingen: 197 x 115 x 14 millimeter. Hij weegt welgeteld 96 gram. Het totale gewicht van de hoes inclusief tablet komt daarmee uit op 450 gram, een behoorlijk gewicht voor een 7 inch tablet.

HP Stream 7 Case

Kijk- en werkhoeken

Zoals ik al zei heeft de HP Stream 7 Case twee kijk- en werkhoeken, maar beide hoeken bieden weinig stabiliteit. De steilste hoek is in mijn ogen wel erg verticaal, waardoor de tablet gemakkelijk kantelt. Als je net wat te hard drukt valt hij naar achteren. Dat heeft natuurlijk met het kleine formaat van de tablet te maken: hierdoor is de basis waarop de tablet leunt ook een stuk kleiner, waardoor de stabiliteit afneemt.

De tweede kijk- en werkhoek is prettig als je aan tafel zit en video’s of foto’s wilt bekijken/laten zien. Ook typen gaat prima in deze stand. Het is echter niet aan te raden om deze stand te lang achter elkaar te gebruiken. Doordat je op een ietwat geforceerde manier constant naar beneden moet kijken krijg je vroeg of laat gegarandeerd last van je nek.

HP Stream 7 Case

Geen sleep/wake-functie

Waar ik me behoorlijk over verbaasde tijdens het testen van deze case, is dat hij geen slape/wake-functie heeft. Vele beschermhoezen die vandaag de dag op de markt komen hebben een magneet in de hoes verwerkt. Zodra je deze over het scherm legt, schakel je hiermee het display uit. Open je de tablet met de hoes, dan gaat deze automatisch uit de slaapstand. Een zeer handige en praktische functionaliteit. In mijn ogen is het dan ook een groot gemis dat deze ontbreekt op de HP Stream 7 Case.

Stevigheid

Om de beschermhoes te gebruiken klik je simpelweg de tablet in de case. Zeer eenvoudig en gebruiksvriendelijk, maar niet bepaald stevig, zo viel me al snel op. De twee hoekjes aan de onderzijde houden de Windows-tablet niet vast op zijn plaats. Als je goed kijkt zie je dat de hoekjes niet goed aansluiten op de vormgeving van de tablet. Het is niet een kwestie van hard drukken: dat heb ik menig maal geprobeerd, maar ook dan zit de tablet nog steeds vrij los in de case. Ongeacht het prijskaartje, dit verwacht je niet van een beschermhoes.

HP Stream 7 Case

Conclusie

Laaiend enthousiast over de HP Stream 7 Case ben ik niet. Hij geeft de gelijknamige tablet een mooie afwerking en beschermt zowel de voor- als achterkant, meer positieve dingen kan ik er niet over zeggen. In praktijk schiet hij op menig punt tekort. Vooral dat de tablet niet stevig verankerd is in de beschermhoes en hij geen sleep/wake-functie heeft, zijn potentiële deal breakers.

Eerlijk is eerlijk: de HP Stream 7 Case kost slechts 19,99 euro, maar zelfs voor een dergelijk prijskaartje mag je in mijn ogen meer verwachten van een beschermhoes voor de tablet.

Het is goed om te weten dat er alternatieven zijn voor de HP Stream 7 Case, zoals de Infiland Case.

 

Pluspunten HP Stream 7 Case

 • Beschermt voor- en achterkant
 • Geeft HP Stream 7 een mooie en degelijke afwerking

Minpunten HP Stream 7 Case

 • Tablet zit niet stevig in de beschermhoes
 • Slechts twee kijk- en werkhoeken
 • Geen sleep/wake-functie
 • Weinig stabiliteit

 

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Windows 8
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen nog onbekend
 • Processor Intel Atom Z3735G (quad-core)
 • Gewicht 1 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer