Microsoft-apps standaard op Android-tablets LG en Sony

0

LG, Sony en nog achttien andere fabrikanten van Android-tablets rusten in de toekomst hun producten standaard uit met diverse productiviteitsapplicaties van Microsoft. Daarmee komt de teller in totaal uit op 31.

Microsoft kondigt de partnership aan via een blog.

In maart kondigde het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf aan dat het afspraken had gemaakt met diverse producenten om hun tablets standaard uit te rusten met diverse Microsoft-applicaties. Samsung en Dell werden toen bij naam genoemd, net als diverse andere veelal lokale producenten. Dinsdagavond Nederlandse tijd kondigt Microsoft aan dat het met meerdere partijen dezelfde afspraken heeft gemaakt, waaronder LG en Sony.

In totaal hebben 31 partijen toegezegd hun Android-tablets standaard met applicaties van Microsoft uit te rusten. Het gaat om de applicaties Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive en Skype. Sony belooft dat de Xperia Z4 Tablet binnen nu en 90 dagen voorziet van deze apps. LG heeft toegezegd dat zijn nieuwste tablet met de apps van Microsoft uitrust. Hoe deze tablet gaat heten en wanneer deze officieel gelanceerd wordt is nog niet bekend, maar de eerste geruchten over een nieuwe tablet van het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf doken al in januari op.

Naast tablets zijn ook enkele smartphones al standaard uitgerust met enkele applicaties van Microsoft. Het gaat om de Samsung Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge: op deze modellen zijn OneNote, OneDrive en Skype vooraf geïnstalleerd.

Nieuwe koers

Sinds het aantreden van Satya Nadella als CEO van Microsoft, is het bedrijf een andere weg ingeslagen. De topman omschrijft zijn strategie als ‘mobile first, cloud first’. Het komt er simpel gezegd op neer dat Microsoft zijn producten als Windows en Word niet langer aan één apparaat, op één plek aan één persoon wil aanbieden, maar dat iedereen altijd en overal toegang heeft tot deze diensten. Deze nieuwe koers lijkt zijn vruchten af te werpen, want de winst- en omzetcijfers zijn sinds Nadella’s aantreden behoorlijk gestegen.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer