‘Dit jaar geen nieuwe Nexus-tablet’

0

Toen Google vorig jaar oktober Android 5.0 (Lollipop) onthulde, lanceerde het tegelijkertijd een nieuwe tablet: de Nexus 9. Wie hoopt dat het internetbedrijf dit jaar met een opvolger komt voor deze high-end Android-tablet komt bedrogen uit. Google werkt naar verluidt aan twee nieuwe Nexus-smartphones, maar heeft geen concrete plannen om een nieuwe Nexus-tablet te lanceren.

Dat zegt een anonieme bron tegen Android Police.

Het zou de eerste keer zijn dat Google twee Nexus-smartphones onthult in één jaar tijd. Normaal gesproken lanceert Google in samenwerking met een andere partij één Nexus-smartphone en één Nexus-tablet.

 • In 2012 lanceerde Google de Nexus 4 en Nexus 7;
 • In 2013 verschenen de Nexus 5 en een nieuwe uitgave van de Nexus 7 (2013 editie);
 • En in 2014 zagen de Nexus 6 en Nexus 9 het daglicht.

Dit jaar gooit Google naar verluidt het roer om en focust zich op smartphones. De anonieme bron vertelt de techwebsite Android Police dat LG en Huawei ieder een smartphone ontwerpen.

LG Angler en Huawei Bullhead

De smartphone van LG heeft de codenaam Angler. Deze mobiele telefoon heeft een 5.2 inch scherm en een accu met een capaciteit van 2.700 mAh. Onder de motorkap schuilt volgens de bron een Snapdragon 808 octacore-processor van Qualcomm, dezelfde CPU die LG in zijn vlaggenschip de LG G4 heeft verwerkt.

De smartphone van Huawei heeft de codenaam Bullhead meegekregen. Dit lijkt het nieuwe paradepaardje van de Nexus-lijn te worden. Het scherm is met 5.7 inch een fractie groter dan de LG Angler. Ook de batterij heeft een grotere capaciteit: 3.500 mAh. De processor is ten slotte ook krachtiger dan de mobiele telefoon van LG: het Chinese technologiebedrijf zou de voorkeur geven aan de Snapdragon 810.

Geen nieuwe Nexus-tablet

Google beperkt zich dit jaar tot twee smartphones en heeft geen plannen om een nieuwe tablet uit te brengen. Als het gerucht klopt hoeven we dit jaar dus geen nieuwe editie van de Nexus 9 of Nexus 10 te verwachten. Waarom Google hiervoor kiest weet de bron helaas niet te melden.

In april besloot Google om de Nexus 7 niet langer te verkopen. Een woordvoerder bevestigde dat Google zich meer gaat richten op de promotie en verkoop van de Nexus 9. Tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers van het internetbedrijf erkende financieel topman Patrick Pichette dat de verkoop van de Nexus 9 moeizaam verloopt.

Waarschijnlijk dat de slechte verkoop van de Nexus 9 de reden is om dit jaar geen nieuwe Nexus-tablet uit te brengen. De Nexus 7 tablets gingen bij lancering als warme broodjes over de toonbank. Dat is wellicht de reden waarom Google het jaar erop een nieuwe editie uitbracht.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8.9 inch
 • Besturingssysteem Android 5
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
 • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
 • Gewicht 425 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer