Eerste specificaties HTC H7 duiken op

0

Afgelopen week doken de eerste geruchten op dat HTC werkt aan een nieuwe budgettablet. Specificaties waren toen nog niet bekend. Importdocumenten van de Indiase test- en keuringsinstantie Zauba bevestigen niet alleen de plannen van het Taiwanese technologiebedrijven, maar noemen eveneens de eerste specs.

Het Duitse WinFuture stuitte op de documenten in de database van Zauba.

Daarin wordt de vermeende tablet omschreven als de “HTC H7”, een productcode die twitteraar @upleaks al eerder noemde. Dat het hier om een low-end budgettablet gaat bevestigen de genoemde specificaties.

Specificaties HTC H7

Volgens de importdocumenten van de database heeft de HTC H7 een 7 inch touchscreen, wellicht LCD. Onder de motorkap schuilt een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.2 GHz. Wie deze chipset levert is onbekend, maar WinFuture is ervan overtuigd dat het Qualcomm is. Tevens is de tablet uitgerust met 1GB werkgeheugen en een intern geheugen van 16GB.

Ten slotte vermeldt de database dat de HTC H7 over dual-sim beschikt. Dat betekent waarschijnlijk dat de tablet in twee varianten verschijnt: WiFi-only en 3G/4G. De tweede simkaart is wellicht bestemd om het standaardgeheugen uit te breiden met microSD-kaart. De tablet draait hoogstwaarschijnlijk op Android. Welke versie is op dit moment nog niet bekend, maar Android 5.0 (Lollipop) is zeker een potentiële kandidaat.

Prijs en beschikbaarheid

Zauba test momenteel zeven exemplaren van de HTC H7. Volgens de keuringsinstantie kost de tablet 9.565 Indiase rupees, oftewel omgerekend 135 euro. Of en wanneer we deze tablet in Nederland kunnen verwachten is onbekend.

Er bestaat een kans dat HTC deze tablet onthult tijdens Computex 2015. Deze technologiebeurs vindt plaats van 2 tot en met 6 juni in de Taiwanese hoofdstad Taipei. Wellicht zien dan meerdere tablets het levenslicht, zoals de Lenovo ThinkPad 10 II.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer