Tabletactie: Archos 80 Cesium €100 bij Veronica Magazine

1

Veronica Magazine heeft momenteel een interessante tabletaanbieding lopen. Het entertainmentblad verkoopt de Archos 80 Cesium voor €99,99, exclusief verzendkosten. Dat is enkele tientjes goedkoper dan bij andere Nederlandse retailers. De Archos 80 Cesium heeft een 8″ scherm en draait op Windows 8.1.

De actie

De afgelopen jaren hebben we al verschillende malen bericht over de tabletacties van Veronica Magazine. Niet altijd in positieve zin, want sommige aanbiedingen zijn helemaal niet zo goed. Kwalitatief slechte tablets voor een hoog prijskaartje verkopen, dat is meer dan eens voorgekomen. De huidige actie lijkt echter wel een goede, dus laten we het daar over hebben.

De Archos 80 Cesium werd eind november onthuld en kreeg een adviesprijs van 199,99 euro mee. In januari werd die omlaaggehaald en stuntte onder meer Kruidvat met de tablet. Op moment van schrijven kost de Archos 80 Cesium zo’n 120 euro en daar gaat Veronica Magazine nu onder zitten. Het bedrijf verkoopt de tablet online voor €99,99, waar nog €5,95 aan verzendkosten bijkomt.

Specificaties

De Archos 80 Cesium is voorzien van een 8″ beeldscherm dat 1820 bij 800 pixels telt. De tablet wordt aangedreven door een Intel Atom Bay Trail Z3735G processor. Deze chipset heeft vier kernen (quadcore) die draaien op 1,8Ghz. Het werkgeheugen is met 1GB aan de krappe kant, wat ook voor de 16GB aan opslagcapaciteit geldt. Omdat het systeem nog wat gigabytes in beslag neemt, houd je als gebruiker weinig over. Het aanwezige Micro-SD slot is dan ook een goede zaak. De Archos 80 Cesium beschikt over onder meer Wifi, Bluetooth, een Micro-USB poort en een Micro-HDMI aansluiting. De accu meet 4000 mAh. Aan de achterzijde van de tablet is een 2 megapixel camera geplaatst, terwijl de webcam selfies neemt in 0.3 megapixels.

De Archos 80 Cesium draait op een aangepaste versie van Windows 8.1 die geoptimaliseerd is voor budget-tablets. Zeer waarschijnlijk krijgt de tablet een update naar Windows 10, dat over enkele maanden verschijnt. Microsoft en Archos hebben de tablet voorzien van drie extra’s: 1TB aan opslagcapaciteit bij de online dienst OneDrive, een jaarabonnement op Office 365 Personal en maandelijks zestig Skype-belminuten. De afmetingen van de tablet zijn 215 bij 123 bij 8,6 millimeter en hij weegt 360 gram.

Wij hebben de Archos 80 Cesium (nog) niet getest en kunnen dus geen oordeel vellen over de tablet. Een snelle zoekopdracht op het internet laat geen negatieve berichten over de 80 Cesium zien en over het algemeen zijn onze ervaringen van Archos-tablets oké. Persoonlijk vind ik Windows 8 op een 8″ display niet ideaal werken, maar de aanstaande update naar Windows 10 zal dit ‘ongemak’ verhelpen. Voor honderd euro kun je kwalitatief gezien geen opvallend goed product verwachten, maar op papier lijkt de Archos 80 Cesium een interessante aanbieding voor wie niet te hoge eisen aan een tablet stelt.

De Archos 80 Cesium is te bestellen op de website van Veronica Magazine. Beeldmateriaal en meer informatie over de tablet vind je op de productpagina van Archos. Laat je even weten wat jij van deze aanbieding vindt?

Share.

Over de auteur

1 reactie

Reageer