Surface 3 krijgt update voor zakelijke gebruikers

0

De Surface 3, de nieuwe Windows-tablet die Microsoft eind maart lanceerde, krijgt een update die speciaal bestemd is voor zakelijke gebruikers. Zij moeten de update handmatig downloaden in het Download Center van Microsoft.

Dat schrijft Microsoft op zijn Surface for IT Pros blog.

Wat houdt deze update precies in? Ik kan het moeilijk uitleggen, maar gelukkig omschrijft Microsoft het nauwkeurig in zijn blog:

“The update improves the mass deployment process, broadens the range of enterprise-level features, and helps bring the Surface 3 deployment experience in line with its more business-oriented sibling, Surface Pro 3. The update includes new and enhanced features including those expected in a larger-scale commercial environment such as enhanced PXE booting and support for asset tagging.”

Omdat deze update puur gericht is op zakelijke gebruikers, is hij niet beschikbaar via de algemene Windows-update. Zakelijke professionals moeten daarom de update handmatig installeren op hun Surface 3. Zij kunnen terecht in het Microsoft Download Center.

Specificaties Surface 3

De Surface 3 heeft een scherm van 10.8 inch met een resolutie van 1920 x 1280 pixels. Onder de motorkap vinden we een Intel Atom 7x quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.6 GHz. Deze kan oplopen tot 2.4 GHz dankzij Intels Burst-technologie. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB of 4 GB, afhankelijk van welke variant je neemt. Hetzelfde geldt voor de opslagcapaciteit: deze varieert van 64 GB tot 128 GB (eMMC).

Aan de voorkant zit een 3,5 megapixelcamera, aan de achterkant een 8 megapixelcamera. De Surface 3 ondersteunt WiFi (802.11ac) en Bluetooth 4.0 (LE) en is uitgerust met een volwaardige USB 3.0-poort, microUSB 2.0, miniDisplay en geïntegreerde kaartlezer (microSD). Er komt ook een variant op de markt die 4G/LTE ondersteunt.

De Surface 3 draait, in tegenstelling tot zijn voorganger, op Windows 81. Het besturingssysteem kun je straks gratis updaten naar Windows 10 zodra deze beschikbaar is, wat waarschijnlijk in de loop van de zomer wordt. Word, Excel, Powerpoint, OneNote en Skype zijn vooraf standaard geïnstalleerd op de tablet. Tevens krijg je een jaarabonnement voor Office 365 Personal.

De Surface 3 is slechts 8,7 millimeter dik en weegt 622 gram.

Prijs en beschikbaarheid Surface 3

De Surface 3 is sinds 7 mei te koop in Nederland. Het instapmodel (WiFi-only, 2 GB RAM, 64 GB HD) kost 609 euro. De Surface 3 met 4 GB RAM-geheugen en 128 intern geheugen gaat voor 729 euro over de toonbank. Studenten, docenten en faculteitsmedewerkers krijgen maar liefst 10% korting van Microsoft. Meer weten over deze actie? Lees dan het artikel ‘Nieuwe details studentenkorting Surface 3 bekend’.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.8 inch
  • Besturingssysteem Windows 8
  • Schermresolutie 1920 x 1280
  • Afmetingen 267 x 187 x 8.7 mm
  • Processor Intel Atom x7-Z8700 (quad-core)
  • Gewicht 622 gram
  • Opslagruimte 128 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer