Video: bekijk iPad Pro cases in volle glorie

0

Afgelopen vrijdag is een nieuwe video opgedoken waarin de case van de iPad Pro van alle kanten en hoeken te bewonderen is. De beschermhoezen bevestigen de afmetingen van de veelbesproken tablet en laten een tweede inkeping aan de zijkant zien.

De video is geüpload door Lewis Hilsenteger van Unbox Therapy. Hij zegt dat hij twee cases heeft ontvangen Apple-volger en –liefhebber Sonny Dickson, de man die half april diverse casefoto’s van de iPad Pro online zette. De beschermhoezen zijn afkomstig van bedrijven die tabletaccessoires maken.

Hilsenteger toont dat de afmetingen van de cases nauw overeenkomen met de geruchten die al maanden op internet de ronde doen. Gewapend met een liniaal laat hij zien dat de iPad Pro een scherm heeft dat tussen de 12.5 en 13 inch ligt, wat ruchtbaarheid geeft aan de berichten dat de nog te verschijnen tablet 12.9 inch groot is. Wat in ieder geval duidelijk wordt in de video is dat de geruchtmakende tablet een gigantisch formaat heeft in vergelijking met de iPad Air 2.

Wat de videomaker opvalt is dat de behuizing ongeveer net zo dik is als de huidige iPad Air 2. Hij vraagt zich hardop af of dit niet betekent dat de iPad Pro fragieler is dan zijn voorgangers. Hij suggereert dat Apple mogelijk een nieuw materiaal gebruikt om de behuizing van de iPad Pro te maken: de 7000 Series Aluminum, hetzelfde materiaal dat Apple gebruikt voor zijn smartwatch, de Apple Watch.

Volgens de laatste geruchten is de iPad Pro 307 millimeter lang, 222 millimeter breed en tussen de 6,8 en 7,2 millimeter dik.

Bekijk hieronder zelf de gehele video (5 minuten en 3 seconden).

Specificaties iPad Pro

De iPad Pro krijgt naar verluidt een 12.9 inch Oxide TFT-scherm met een resolutie van 2560 x 1440 pixels. Deze is drukgevoelig en signaleert vingertoppen beter dan zijn voorgangers. Onder de motorkap vinden we hoogstwaarschijnlijk een A8X of A9(X)-processor. Het werkgeheugen bedraagt 2 GB.

Enkele andere nieuwe features zijn onder meer NFC-connectiviteit en een Bluetooth-stylus, die je volgens de laatste berichten standaard geleverd krijgt bij de iPad Pro. Ook krijgt de tablet extra speakers aan de onder- en bovenkant, een Full HD FaceTime camera aan de voorkant en een 8 megapixel iSight-camera aan de achterzijde.

De batterij heeft een capaciteit van 10.000 of 11.000 mAh en zou de helft van de tijd langer meegaan dan de iPad Air 2. dat de tablet ook weer een vingerafdrukscanner krijgt (Touch ID).

De iPad Pro zou eigenlijk vorig jaar al in de winkels liggen, maar is enkele malen uitgesteld. The Wall Street Journal meldde onlangs dat dit komt doordat Apple USB 3.0-technologie in de tablet wil verwerken. Hiermee hoopt Apple de iPad Pro aantrekkelijker te maken voor het bedrijfsleven: snelle dataoverdracht in combinatie met een groot scherm zou een goede laptopvervanger kunnen zijn.

Ten slotte horen we geluiden dat de iPad Pro mogelijk een USB-C poort aan de zijkant krijgt, hoewel daar nog veel onduidelijkheid over bestaat. Het is ook mogelijk dat de huidige lightning connector vervangen wordt door een USB-C poort.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 240 x 169.5 x 6.1 mm
  • Processor Apple A8x (triple-core 64-bit)
  • Gewicht 437 gram
  • Opslagruimte 128 / 16 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer