Google: ‘Verkoop Nexus 9 verloopt moeizaam’

2

Google erkent dat de Nexus 9 tablets niet als warme broodjes over de toonbank gaan. Zowel deze high-end Android-tablet als de Nexus 6 smarthone presteren niet zo goed als de Nexus 7, waarvan Google afgelopen weekend bekend maakte dat deze niet langer via de Google Play Store te koop is.

Dat vertelde de financieel topman van Google Patrick Pichette maandagavond tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers, zo meldt The Inquirer.

Letterlijk vertelde Pichette de aanwezigen:

“Other revenues grew 23 percent year over year to $1.8bn, but were down two percent quarter over quarter, driven by year-over-year in the Play Store, offset by declines in Nexus and the currency fluctuations. Year over year it hasn’t been as strong given the srength of the Nexus 7 last year.”

De allerlaatste zin is interessant. Wat de CFO hier feitelijk zegt is dat de Nexus 7 het bestverkopende model in de Nexus-serie is. Dat zet vraagtekens bij de beslissing om deze Nexus-tablet niet langer via de Google Play Store te verkopen. Het is opmerkelijk dat Google zijn bestverkopende Nexus-product zomaar uit het assortiment haalt. Het internetbedrijf zei afgelopen weekend dat de Nexus 7 niet langer via de Google Play Store te verkopen om zich meer te richten op de verkoop van de Nexus 6 en Nexus 9.

The Inquirer stelt dat het niet opmerkelijk is dat de verkoop van de Nexus 6 en Nexus 9 tegenvalt. Zo ging de Nexus 6 voor een bedrag van 499 pond over de toonbank, terwijl de Nexus 5, die qua specificaties niet heel veel verschilt van zijn grotere broer, slechts 299 pond kostte. Bovendien was Google al snel door zijn voorraad Nexus 6 toestellen heen, zonder deze aan te vullen. Dezelfde vlieger gaat ook op voor de Nexus 9 en de Nexus 7: de Nexus 9 kostte bij lancering 319 pond, de Nexus 7 slechts 200 pond.

Al met al hebben de slechte verkoopcijfers van de Nexus 6 en Nexus 9 nauwelijks invloed op de kwartaalcijfers. Google boekte afgelopen kwartaal een omzet van 17,3 miljard dollar, een stijging van 12% in vergelijking met dezelfde periode een jaar geleden. De winst bedroeg de eerste drie maanden van het jaar 3,6 miljard dollar, een toename van 11% ten opzichte van vorig jaar.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8.9 inch
 • Besturingssysteem Android 5
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 228.25 x 153.68 x 7.9 5mm
 • Processor Nvidia Tegra K1 (Denver - dual-core)
 • Gewicht 425 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

2 reacties

 1. Logisch, als je je toestellen met een niet werkend Lolliflop uitrust dan wil men ze niet kopen.
  De nexus 7 wordt dus maar niet meer verkocht omdat die helemaal niet meer werkt to zelfs vernietigd wordt door het zo geroemde Lolliflop.
  En ik zou bij de Samsung, LG en de anderen maar oppassen met updates naar Lolliflop hoewel de trage uitrol hiervan alles te maken kan hebben met het niet werken van Lolliflop.

 2. Boontje komt om zijn loontje.
  Google heeft haar Nexus 5, 7 en 10 EOF (End of Live) verklaart maar is verbolgen om het feit dat de gebruikers deze producten willen blijven gebruiken.
  Dus de trukendoos opengehaalt en in de updates van Lolliflop maar code gestopt die deze producten waardeloos tot geheel defect maakt.
  Jammer dat ze vergeten zijn dat hun nieuwe producten daar ook last van hebben en de klanten dus massaal wegblijven.
  Indien Google Lolliflop weer hersteld en de oude producten weer werken pas dan zal men misschien weer Nexus apparaten kopen.

Reageer