Google trekt stekker uit Nexus 7

1

Overwoog je om een Nexus 7 tablet aan te schaffen? Dan ben je vanaf nu officieel te laat. De 7 inch grote Android-tablet is vanaf nu niet meer in de Google Play Store te koop.

Dat ontdekte TalkAndroid.

Dit houdt overigens niet in dat de Nexus 7 nergens meer op de kop te tikken is. Een woordvoerder van Google bevestigt tegenover Engadget dat sommige retailers en providers wellicht nog een Nexus 7 tablet op voorraad hebben. Als deze restpartijen allemaal verkocht zijn, dan is het wel einde oefening voor de kleine Android-tablet.

Google en ASUS lanceerden in 2012 de Nexus 7. De tablet bleek een regelrecht succes: de bezoekers van TabletGuide riepen deze tablet uit tot tablet van het jaar 2012. Het is dan ook geen verrassing dat Google en ASUS een jaar later een nieuwe editie van deze Android-tablet lanceerden: de Nexus 7 (2013). Deze tablet kreeg op vrijwel alle fronten een upgrade ten opzichte van zijn voorganger. TabletGuide peilde destijds opnieuw wat de populairste tablet onder de bezoekers was en opnieuw werd de Nexus 7 uitgeroepen tot tablet van het jaar 2013, nog boven de iPad Air.

De reden waarom Google de Nexus 7 niet langer aanbiedt in zijn webshop, heeft te maken met de in 2014 gelanceerde Nexus 9. De woordvoerder van Google stelt dat bedrijf zich focust op de promotie en verkoop van de Nexus 9. Kennelijk is er niet langer ruimte voor de Nexus 7. Als je in de Google Play Store zoekt naar de Nexus 7, dan krijg je in rode letters de melding: “De Nexus 7 kan niet meer worden gekocht”.

Wat vinden jullie van het besluit van Google om de Nexus 7 niet langer te verkopen in de Google Play Store?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1920 x 1200
 • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
 • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
 • Gewicht 317.5 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

 1. Knap staaltje van negatieve marketing.
  Eerst breng je Lolliflop uit die alle Nexus apparaten volledig verziekt tot zelfs hardwarematig om zeep helpt. Dan stop je maar met het verkopen van de hardware die door deze software volledig vernietigd wordt. Handig komen er geen nieuwe ontevreden klanten bij.
  Ik was van plan om een nexus 6 te gaan kopen, maar gelet op het feit dat Google niet in staat is om binnen een half jaar hun software bugsvrij te maken, dus maar niet. Ik vrees voor de volgende ronde met nieuwe apparaten en android 6.
  Gelukkig werken andere fabrikanten nog met android 4 en worden hun updates naar lolliflop steeds uitgesteld en kun je dus overwegen om hun updates niet te installeren zolang niet alle problemen zijn opgelost.

Reageer