Eerste conceptvideo Android 6.0 (Muffin) duikt op

0

Vorig jaar oktober lanceerde Google de nieuwste versie van zijn besturingssysteem voor mobiele apparaten, Android 5.0 (Lollipop). Inmiddels zijn er diverse Maintenance Releases of MR-updates verschenen, kleine aanpassingen in de vorm van betere systeemprestaties en bug fixes. Een grote nieuwe update laat nog even op zich wachten. Dat weerhield Miroslav Vitula, een grote Android-fan, er niet van om alvast een conceptvideo te maken voor de nieuwe versie van het besturingssysteem, die hij voor het gemak heeft omgedoopt tot Android 6.0 (Muffin).

In de video somt Vitula diverse nieuwe opties op waarvan hij hoopt dat Google ze in de nieuwe versie van zijn besturingssysteem zal verwerken. Zo hoopt hij onder meer dat Google nieuwe animaties implementeert zodra je een applicatie opent of afsluit.

Twee nieuwe functies die Vitula nadrukkelijk noemt zijn Multi-Window en Quick Reply. Multi-Window houdt in dat je twee applicaties tegelijkertijd kunt draaien en op je scherm kan plaatsen. Door een simpele druk schakel je over van de ene app naar de andere. Een handige functionaliteit voor tablets, dat spreekt voor zich, maar ook voor smartphones met voldoende schermruimte om meerdere apps naast elkaar te openen.

Met Quick Reply kun je, zoals de naam al verklapt, snel inkomende berichten beantwoorden. Zodra je een notificatie in de statusbar ziet verschijnen, swipe je naar beneden om een reactie te typen en versturen. Je hoeft dus niet eerst de bijbehorende app te openen. Scheelt allemaal weer tijd.

En het Material Design, dat Google in Android 5.0 (Lollipop) introduceerde, komt ook weer duidelijk terug in het nieuwe besturingssysteem. Zo zie je Material Design onder meer in de nieuwe menuknoppen onder in beeld en de nieuwe vormgeving van de taakbalken.

Let wel, het gaat hier om een conceptvideo, wat dus niet inhoudt dat Android 6.0 deze features ook daadwerkelijk krijgt. Mocht Google nog inspiratie zoeken, dan is deze video wel een aanrader.

Bekijk hieronder zelf de video.

Android M

De eerste Android-versie heette Android Alpha, de tweede Android Beta, daarna schakelde Google over naar zoete traktaties als Cupcake en Donut. Inmiddels zijn we aanbeland bij Lollipop. Voor wie het patroon nog niet doorheeft: Google houdt zich strikt aan de alfabetische volgorde (A, B, C, D…….L). Zodoende weten we dat de volgende versie van het besturingssysteem met een –M begint.

Vitula denkt dat de nieuwe Android-versie Muffin heet. Maar er zijn genoeg andere mogelijkheden kandidaatnamen voor het besturingssysteem: Milka, Melon, Marshmallow, Mars, Meringue.

Hoe denk jij dat Android 6.0 straks gaat heten?

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer