ASUS en Google komen met update voor Nexus 7 (2013)

1

ASUS en Google rollen op korte termijn een update uit die speciaal bestemd is voor de Nexus 7 (2013). Met deze patch start de tablet weer sneller op. Als je Nexus 7 (2013) helemaal niet meer opstart nadat je deze hebt proberen te updaten naar Android Lollipop, dan biedt deze update helaas geen oplossing voor je.

Dat laat ASUS weten aan onze collega’s van Android Planet.

Problemen rondom de Nexus 7 (2013) domineren al enige tijd het nieuws. Bijna twee weken geleden meldden diverse gebruikers zich met klachten bij ASUS en Google. Zij probeerden hun tablet te updaten naar Android 5.0.2 of Android 5.1 (Lollipop), de nieuwste versie van Googles besturingssysteem voor tablets en smartphones. Tijdens het updateproces ging het helemaal mis: het scherm belandde op het Google logo boot screen en deed vervolgens helemaal niks meer. Het herstarten van de tablet in recovery mode werkte voor sommige gebruikers wel, maar voor vele ook niet.

Diverse fora stroomden vol met klachten van gedupeerden. De hashtag #Nexus7bricked werd zelfs een tijdje trending topic.

Kosteloze reparatie

ASUS bood aan om de tablet te repareren, maar omdat het voor de meesten buiten de garantietermijn viel kregen ze een rekening van soms wel ruim 300 dollar. Anderen klaagden dat Google niet thuis gaf toen ze met het probleem bij de zoekmachinegigant aanklopten, omdat ze de tablet niet via de Google Play Store gekocht hadden.

Via een woordvoerder liet ASUS Nederland gisteren weten dat gedupeerden in aanmerking komen voor een kosteloze reparatie als blijkt dat hun tablet niet meer functioneert door de Lollipop-update. Daarvoor hoef je alleen een RMA-formulier te downloaden en op te sturen naar ASUS. Het bedrijf zegt ongeveer 7 tot 10 werkdagen nodig te hebben om de Nexus 7 (2013) te repareren.

Langzaam opstarten

Wie Android-Lollipop wel succesvol heeft weten te installeren, beklagen zich over heel iets anders: een tablet die zeer langzaam opstart. ASUS Nederland schiet ook deze groep gedupeerden te hulp. Tegenover Android Planet vertelt een woordvoerder van het bedrijf dat het samen met Google aan een patch werkt die dit euvel moet verhelpen.

“Als de tablet heel langzaam boot, maar dus nog wel aangaat, biedt de update uitkomst. Als de tablet niet meer aan gaat, kun je helaas ook geen update meer doorvoeren. In dit geval moet er contact gezocht worden met support.”

Op wat voor termijn we de update tegemoet kunnen zien laat ASUS Nederland in het midden.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 7 inch
  • Besturingssysteem Android 4Android 5
  • Schermresolutie 1920 x 1200
  • Afmetingen 200.7 x 114.3 x 8.65 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon S4 Pro (quad-core)
  • Gewicht 317.5 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer