PewDiePie krijgt eigen mobiele game

0

YouTube-sensatie PewDiePie krijgt zijn eigen mobiele game genaamd PewDiePie: Legend of the Brofist. In een video-update laat hij weten dat de game waarschijnlijk deze zomer te downloaden is.

Drie maanden geleden stelde hij voor om een eigen mobiele game te maken. Destijds toonde hij een soort van skelet hoe deze game eruit zou kunnen zien. Hij vroeg zijn achterban om feedback te geven en met suggesties op de proppen te komen. Hij kreeg vele duizenden reacties, waarvan enkele in de game verwerkt zijn.

PewDiePie: The Legend of the Brofist wordt een 8-bit, 2D-platformer waarbij je op zoek gaat naar de legendarische ‘brofist’. Zijn vriendin CutiePieMarzia en zijn honden Edgar en Maya spelen de hoofdrol. Ook andere YouTube-persoonlijkheden maken een opwachting in de game, waaronder Cinnamontoastken en Jacksepticeye.

Al spelend moet je allerlei obstakels zien te vermijden. In de video die hij op YouTube heeft geplaatst zie je onder meer wolven, pinguïns, zeehonden, vallende ijsblokken, een yeti en de Illuminatie. In andere levels zijn dat gegarandeerd andere beesten. Gaandeweg kun je allerlei power-ups verzamelen zoals de Brofist of een Time Warp.

De game is vanaf deze zomer gratis te downloaden voor Android en iOS. Wel bevat het spel de mogelijkheid om in-app aankopen te verrichten. De Canadese game developer studio Outerminds ontwikkelt het spel.

PewDiePie, die eigenlijk Felix Arvid Ulf Kjellberg heet, is een Zweedse gamer die online zeer populair is geworden door zijn YouTube-video’s waarin hij games speelt en daarbij zijn eigen commentaar plaatst. Wat begon als een hobby werd in no-time een doorslaand succes. Vandaag de dag is PewDiePie de meest succesvolle YouTuber ter wereld in termen van ledenaantallen: zijn kanaal telt bijna 36 miljoen abonnees.

Bekijk hieronder de eerste beelden van de game.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer