Nederland proeftuin voor Lara Croft: Relic Run

0

Simutronics, Crystal Dynamics en Square Enix hebben gisteren Lara Croft: Relic Run gelanceerd in Nederland. Ons land dient als proeftuin om feedback te verzamelen alvorens de game wereldwijd te lanceren. De game is momenteel gratis te downloaden voor Android en iOS, bij lancering kunnen ook bezitters van een Windows Phone 8 smartphone genieten van het spel.

Dat laten de ontwikkelaars weten via Tumblr.

Lara Croft: Relic Run is qua gameplay niet opgezet zoals je gewend bent van de games in deze reeks. De game behoort tot de categorie endless runner, wat betekent dat de game pas ophoudt als je in de fout gaat. Maar volgens de ontwikkelaars is Lara Croft: Relic Run niet te typeren als een standaard endless runner:

“Many of you have correctly mused that Relic Run is an adventure runner, and at its core it is, but we feel that it’s much more than that. Relic Run offers a massive amount of diversity in play, allowing for seamless transitions between acrobatic-inspired running, combat, vehicles, and epic boss fights, including but not limited to the return of the infamous T-Rex.”

In Lara Croft: Relic Run ren je door verschillende omgevingen en moet je alle obstakels op je pad zien te ontwijken door swipe-bewegingen te maken. Als je omhoog veegt spring je, door omlaag te vegen maak je een sliding, links en rechts zijn vanzelfsprekend die richtingen. Aan het einde van ieder level moet je het opnemen tegen een eindbaas, waaronder de fameuze T-Tex.

Soft launch

Wellicht is het goed om op te merken dat hier om een zogeheten soft launch gaat. Dat betekent dat het spel mogelijk nog wat glitches, bugs en andere schoonheidsfoutjes bevat. De ontwikkelaars vragen ons dan ook om het spel voor hen te testen en ze op de hoogte te brengen van deze ontwerp- en designfoutjes. Voordat de game wereldwijd wordt gelanceerd, wat in de loop van de komende maanden gaat gebeuren, willen ze alle foutjes opgespoord en verholpen hebben. Waarom de ontwikkelaars uitgerekend voor Nederland hebben gekozen als proeftuin laten ze in het midden.

Lara Croft: Relic Run is vanaf nu te downloaden voor Android en iOS.

Bekijk hieronder de trailer van Lara Croft: Relic Run

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer