Professor Layton en Fantasy Life komen naar tablets

0

De Japanse game-ontwikkelaar Level-5 heeft aangekondigd dat het twee populaire 3DS games naar tablets en smartphones gaat brengen: Professor Layton en Fantasy Life. Wanneer we deze games kunnen verwachten is niet bekend.

Misschien heb je het spel thuis liggen of heb je in het verleden wel eens een reclame gezien: Professor Layton is een game waarbij je mysteries ontrafelt door puzzels op te lossen. Het is een populaire titel voor de Nintendo DS en Nintendo 3DS, die inmiddels zes verschillende games telt. Het zevende deel komt niet exclusief uit op de handhelds van Nintendo, maar ook op tablets en smartphones. De gameplay wordt echter wel drastisch omgegooid: waar je voorheen allerlei cutscenes zag en de nadruk lag op het puzzelboekje, wordt Professor Layton op mobiele apparaten een soort van kaartgame.

Ook voor Fantasy Life geldt dat het de overstap maakt naar tablets en smartphones. Het vervolg van deze role-playing game (RPG) lijkt qua gameplay sterk op het eerste deel. De ontwikkelaar legt meer nadruk op het bouwen van steden, een aspect dat we in andere mobiele games veel tegenkomen.

Zowel Professor Layton 7 als Fantasy Life 2 verschijnen deze zomer in Japan voor zowel Android als iOS. Wanneer wij van deze games kunnen genieten liet game-ontwikkelaar Level-5 in het midden.

Nintendo

Een maand geleden kondigde Nintendo aan dat het in de toekomst games gaat lanceren voor tablets en smartphones. Het Japanse gamebedrijf werkt daarbij samen met DeNA, een bedrijf dat veel kennis en ervaring heeft met de ontwikkeling en distributie van mobiele games.

Nintendo heeft beloofd dat het niet simpelweg bestaande games neemt en optimaliseert voor mobiele apparaten: samen met DeNA gaat het bedrijf nieuwe games ontwerpen met de karakters die Nintendo groot hebben gemaakt. Naast games voor mobiele apparaten gaan Nintendo en DeNA ook een nieuw online dienst creëren die toegankelijk is vanaf de PC en alle Nintendo gaming consoles met een internetverbinding zoals de 3DS en Wii U.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer