NVIDIA Shield Tablet Cover review

0
7.4 Tip

Als je een simpele en betaalbare beschermhoes voor de NVIDIA Shield Tablet zoekt, dan is de Shield Tablet Cover wellicht iets voor jou. Hij heeft een sleep-and-wake functie, is makkelijk te bevestigen, is in meerdere posities te plaatsen en heeft een mooie, naadloze afwerking. Jammer is dat de achterkant geen beschermhoes heeft. Al met haal je met de Shield Tablet Cover voor een paar tientjes een prima cover in huis.

 • Design 7.5
 • Stabiliteit tablet 6.5
 • Bouwkwaliteit 8
 • Duurzaamheid 8
 • Waterafstotend 7
 • Prijs-kwalieit 7.5
 • Gebruikers beoordelingen (5 stemmen) 5.9

In juli 2014 onthulde de Amerikaanse chipfabrikant NVIDIA vol trots de Shield Tablet. Een maand later lag deze 8 inch grote gaming tablet al bij ons in de schappen. De Shield Tablet heeft eveneens een paar interessante accessoires: de Shield Controller en de Shield Tablet Cover. In deze review neem ik de beschermhoes onder de loep, de game controller volgt later. Is deze hoes zijn geld waard, of kun je hem beter links laten liggen? Je leest het in deze review.

Mijn collega Leon legde de gaming tablet vlak na de lancering op de pijnbank. Uiteraard kun je zijn review van de NVIDIA Shield Tablet hier op TabletGuide.nl nalezen

Bekijk ook de specificaties van de NVIDIA Shield Tablet

Vormgeving Shield Tablet Cover

De Shield Tablet wordt geleverd in een zwart-groene doos, de huiskleuren van NVIDIA. De achterkant vertelt hoe je de beschermhoes bevestigt aan de tablet en in welke posities je de cover kunt gebruiken. Spreekt allemaal voor zich.

Na een klein beetje worstelen met de verpakking schuif je de Shield Tablet Cover aan de onderkant uit de doos. Wat me onmiddellijk opviel, en waar ik van tevoren niet bij had stilgestaan, is dat de cover alleen het scherm van de Shield Tablet beschermt tegen krassen, morsen en andere beschadigingen. De achterkant is weggelaten. De een zal dit waarderen omdat de tekst ‘Shield’ zichtbaar blijft. Ik persoonlijk vind het een gemis, omdat de soft touch aan de achterkant zeer snel afdrukken van vieze plekken en vette vingers achterlaat. Mogelijk dat NVIDIA hiervoor heeft gekozen om de tablet niet onnodig dik te maken.

De Shield Tablet Cover bestaat uit een klein scharniermechanisme en drie vlakken van polyurethaan. Bij de scharnieren heeft NVIDIA een magneet verwerkt zodat je de hoes snel en eenvoudig aan de tablet kunt bevestigen. Ander voordeel van de magneet is dat je hem slechts op één manier kunt vastmaken aan de Shield Tablet. Alles valt dus eigenlijk vanzelf op zijn plaats zodra je de hoes probeert te bevestigen.

De drie vlakken op de beschermhoes gebruik je om de tablet in de juiste kijk- en werkhoek te vouwen. Evenals bij het scharniermechanisme is in het dunne flapje aan de onderkant een magneet verwerkt. Behalve dat deze de cover op zijn plaats houdt zodra je hem vouwt, heeft hij nog een tweede doel: het activeert de sleep-and-wake functie. Om de Shield Tablet op stand by te zetten hoef je dus alleen de cover over het scherm heen te leggen. Om hem op te starten til je de beschermhoes op.

Shield Tablet Cover

De binnenkant van de Shield Tablet Cover heeft een zachte afwerking van microvezels. Hiermee houd je het scherm schoon als je de tablet niet gebruikt.

De Shield Tablet Cover in praktijk

Te beginnen bij de vormgeving. Over dit aspect ben ik bijzonder goed te spreken. De Shield Tablet Cover ziet er fraai uit en bedekt het volledige scherm. Er steken geen delen uit aan de voor- en achterkant of zijkanten. De aansluitingen blijven vrij toegankelijk zodat je altijd de Shield Tablet kunt opladen of hoofdtelefoon kunt aansluiten. Ook grote, ingebouwde luidsprekers aan de voorkant worden ook goed beschermd tegen invloeden van buitenaf.

Blijft er nog één belangrijke vraag over: hoe functioneert de beschermhoes als standaard? Ik kan het niet helpen dat ik hier gemengde gevoelens op nahoudt.

Je kunt de Shield Tablet Cover in welgeteld drie verschillende posities plaatsen. De meest steile stand is ideaal als je lekker in bed of op de bank ligt en een filmpje wil kijken met Netflix. De tweede, iets minder steile kijk- en werkhoek is ideaal als je een verslag wilt typen. In de derde en laatste stand ligt de tablet vrij vlak op tafel. Erg fijn als je aan je partner wat digitale foto’s online wilt laten zien. Houd er wel rekening mee dat de aan/uitknop en volumeknoppen niet te bedienen zijn vanuit deze positie.

Het is niet zozeer het beperkt aantal hoeken waardoor ik gemengde gevoelens heb over de Shield Tablet Cover. Het neerzetten van de tablet in de gewenste kijk- en werkhoek blijkt in praktijk nogal lastig. De magneet in de kleine flap aan de onderkant moet ervoor zorgen dat de hoes de tablet stabiel op zijn plaats houdt. Het juiste aanhechtpunt vinden is met name in het begin een flinke opgave. Na een paar keer proberen heb je dat gelukkig snel genoeg onder de knie.

Heb je eenmaal de plek gevonden waar je de magneet moet plaatsen, dan vind ik dat de tablet nog steeds niet echt stevig staat. Als je iets te hard op het scherm drukt ben ik bang dat hij achterover valt. Daarom druk ik zo voorzichtig mogelijk op het display. Vooral in de eerste, meest steile stand merk ik dat. In de andere twee posities valt het mee.

Een ander heikel punt waar ik op stuitte is dat de Shield Tablet Cover direct losschiet zodra je de tablet oppakt vanuit de meest steile positie. Doe je dat vanuit de andere posities, dan is er niets aan het handje.

Shield Tablet Cover

Conclusie

Dan de slotsom. Is de Shield Tablet Cover zijn geld waard?

Eerlijk is eerlijk: ook na een intensieve testperiode heb ik nog steeds mijn bedenkingen. Ja, hij ziet er fraai uit en is goed afgewerkt. En ja, ik ben ervan overtuigd dat hij goed mijn Shield Tablet beschermt. Maar ik ben minder te spreken over het ontbreken van bescherming aan de achterkant, het instellen van de juiste kijk- en werkhoek, de stabiliteit van de tablet als hij eenmaal staat en de magneten in de flap, die in mijn ogen te gemakkelijk loslaten.

Afhankelijk waar je hem koopt betaal je 30 tot 40 euro voor de Shield Tablet Cover. Een redelijke prijs voor een dergelijke beschermhoes. Of hij ook bij jou past kan ik niet voor je beantwoorden. Hopelijk dat deze review helpt bij het maken van je beslissing.

 

Pluspunten

 • Sleep-and-wake functie
 • Cover is makkelijk te bevestigen aan de tablet dankzij de ingebouwde magneten
 • Meerdere kijk- en werkhoeken
 • Mooie, naadloze afwerking

Minpunten

 • Geen bescherming aan de achterkant
 • De stabiliteit van de tablet laat te wensen over in de steilste stand
 • Magneet laat onmiddellijk los als je de tablet oppakt vanuit de meest steile stand

Shield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet CoverShield Tablet Cover

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 8 inch
 • Besturingssysteem Android 4
 • Schermresolutie 1920 x 1080
 • Afmetingen 221 x 126 x 9.2 mm
 • Processor Nvidia Tegra K1 (quad-core)
 • Gewicht 390 gram
 • Opslagruimte 16 / 32
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer