HP en B&O slaan handen ineen

0

Hewlett-Packard (HP) en Bang & Olufsen (B&O) gaan samenwerken om PC’s, tablets en accessoires uit te rusten met de geluidstechnologie van B&O. De eerste apparaten met deze nieuwe technologie kunnen we deze lente verwachten.

HP kondigt het partnership aan via een persbericht.

Goed geluid is volgens de producenten een belangrijke eis die consumenten vandaag de dag stellen. Daarom rust HP al zijn PC’s, tablets en accessoires uit met het dure hoofdmerk of het goedkopere B&O Play.

Alle producten met B&O’s geluidstechnologie krijgen een zogeheten ‘dedicated audio island’. Dat klinkt heel professioneel en duur, maar dat valt wel mee. Dit ‘audio eiland’ isoleert de audio circuits van andere signalen die afkomstig zijn van het moederbord. Op deze manier wil het bedrijf de kans op storing minimaliseren. Daarnaast kent het ‘audio eiland’ nog een hardwarematige aanpassing. In de aansluiting voor de hoofdtelefoon wordt minder metaal verwerkt om eventuele ruis te voorkomen.

Tevens zijn de apparaten van HP uitgerust met enkele vooraf ingestelde geluidsprofielen. Met het audiocontrolepaneel hebben consumenten de vrijheid om de geluidsprofielen naar hun eigen wens in te stellen.

Beschikbaarheid

De eerste PC’s die met B&O’s hoogwaardige geluidstechnologie worden uitgerust zijn de Spectre, Omen en Envy. Tablets krijgen het goedkopere B&O Play. De eerste apparaten met B&O’s geluidstechnologie kunnen we deze lente verwachten.

HP werkte voorheen samen met Beats Electronics om zijn producten met kwalitatief goede geluidstechnologie uit te rusten. Door de overname van Beats Electronics door Apple begin 2014 kwam er een einde aan deze samenwerking.

BeoSound Moment

B&O is geen onbekende speler in tabletland. Begin dit jaar kondigde de Deense fabrikant de BeoSound Moment aan op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Deze tablet, onmiddellijk te herkennen aan de eikenhouten voorkant, is aan twee kanten te bedienen met een aanraakgevoelige ring. Hiermee regel je niet alleen het volume, maar ook je humeur of gemoedstoestand. Aan de hand van de kleur die je hierbij selecteert speelt de BeoSound Moment een bepaald muziekgenre af.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer