Apple rolt vierde beta iOS 8.3 uit

0

Dinsdagavond Nederlandse tijd stelde Apple een nieuwe betaversie van zijn mobiele besturingssysteem beschikbaar voor ontwikkelaars die zich hebben aangemeld voor het Apple Beta Software Program. Het is inmiddels de vierde betaversie van iOS 8.3 die het bedrijf uitrolt. Wellicht een publieke uitrol nabij.

Op 9 februari rolde Apple de eerste betaversie uit van zijn besturingssysteem voor iPads en iPhones.  Enkele weken later volgde de tweede betaversie en 12 maart de derde betaversie. Inmiddels zijn we dus aanbeland bij versie vier. Zodoende weten we al veel van iOS 8.3.

Features iOS 8.3

iOS 8.2 richtte zich op de Apple Watch: iPhones kregen een nieuw, niet-verwijderbaar icoontje op hun startscherm. iPad-gebruikers merkten daar niets van. De nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem biedt onder meer de mogelijkheid om je iDevice draadloos aan CarPlay te koppelen, het besturingssysteem voor de auto.

Verder weten we dat Siri, de digitale spraak- en zoekassistent van Apple, in iOS 8.3 Nederlands en nog zes andere nieuwe talen ondersteunt. Naast bredere ondersteuning voor nieuwe talen biedt de update een flink aantal nieuwe emoji. De eerste lichting emoji bevatte voornamelijk blanke gezichten. Om meer diversiteit in het aanbod aan te brengen kunnen gebruikers straks uit zes verschillende huidskleuren kiezen.

Onlangs werd bekend dat iOS 8.3 een nieuwe wachtwoordinstelling krijgt. Hiermee kun je aangeven dat je geen wachtwoord hoeft in te voeren als je gratis apps uit de App Store wilt downloaden. Deze functie is standaard ingeschakeld.

Andere nieuwe features van iOS 8.3 zijn:

 • Ondersteuning van tweestaps-verificatie voor Google accounts
 • De introductie van een nieuw emoji-toetsenbord
 • Nieuwe schakelaars voor 2G, 3G en 4G
 • Ondersteuning van Apples draadloze betalingsmethode Apple Pay in China

Het is aannemelijk dat de publieke release van iOS 8.3 aanstaande is. Apple rolde vijf betaversies van iOS 8.2 uit voordat de publieke versie beschikbaar was. Dat betekent dat we waarschijnlijk in de loop van april de nieuwe versie van Apples mobiele besturingssysteem tegemoet kunnen zien.

iOS 8.4 en iOS 9

iOS 8.3 is niet de enige versie van zijn mobiele besturingssysteem waar Apple momenteel druk mee in de weer is. Afgelopen maand doken de eerste berichten op dat het Amerikaanse technologiebedrijf aan nog twee andere iteraties van zijn besturingssysteem werkt, namelijk iOS 8.4 en iOS 9.

Over iOS 8.4 weten we dat deze Apples nieuwe muziekdienst bevat. Volgens geruchten gaat het hier om de opvolger van de muziekstreamingdienst Beats Music. In mei 2014 legde Apple een bedrag van 3 miljard dollar neer om het bedrijf van Dr. Dre in te lijven. Het Amerikaanse technologiebedrijf zou het mislukte iTunes Radio nieuw leven willen inblazen door middel van Beats Music, inclusief lagere abonnementskosten. Op deze manier wil Apple de strijd aangaan met andere muziekstreamingdiensten als Spotify, Deezer, Rdio en Tidal.

iOS 9 richt zich op het optimaliseren en verbeteren van de algehele systeemstabiliteit van het mobiele besturingssysteem. Het bedrijf maakt een stap op de plaats omdat de vele vernieuwingen uit het recente verleden niet veel goeds hebben gedaan voor de algehele stabiliteit van het besturingssysteem. Dat werd pijnlijk duidelijk bij de introductie van iOS 8 en de vele klachten die daarop volgden.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 9.7 inch
 • Besturingssysteem iOS
 • Schermresolutie 2048 x 1536
 • Afmetingen 240 x 170 x 7.5 mm
 • Processor Apple A7 (dual-core) 64-bit
 • Gewicht 450 gram
 • Opslagruimte 128 / 16 / 32 / 64
 • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer