Kolos: iPad stuurwiel in de herkansing

0

Zojuist is de Kickstarter campagne voor Kolos van start gegaan. Kolos is een stuurwiel voor de iPad 2, 3, 4, Air en Air2. Door de iPad in het stuur te plaatsen, worden racegames realistischer en eenvoudiger te bedienen, volgens de makers. Kolos zocht in 2012 al eens investeerders via Indiegogo, maar haalde destijds niet de drempel. Nu, bijna tweeënhalf jaar later, proberen de makers het opnieuw.

Met een aantal silicone clips bevestig je de iPad in het midden van het stuurwiel. Een rubber coating geeft het stuur grip en met een diameter van 30 cm is hij klein en licht genoeg om met één hand vastgehouden te worden, zodat je de andere hand vrij hebt om de iPad te bedienen.

Aan het stuur zit een voet die eenvoudig aan een tafel bevestigd kan worden. De voet kan ook losgekoppeld worden, zodat je een los stuur kunt hanteren, vergelijkbaar met Nintendo’s Maria Kart stuur.

Het stuurwiel lijkt veel op de modellen die al jaren voor PC gamers op de markt zijn. Het grote verschil is dat Kolos zelf geen elektronica bevat, omdat alle nodige sensoren en knoppen al in de iPad aanwezig zijn.

Raceliefhebbers zullen de accessoire wel kunnen waarderen. Behoor jij tot die groep? Dan kun je via Kickstarter investeren in het project. Zodra de drempel van $ 100.000 gehaald is, zal je geld worden geïncasseerd en zal Kolos in productie gaan. Let op: je hebt nooit een garantie dat het product ooit geleverd gaat worden. Dat hebben eerdere Kickstarter projecten al bewezen.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer