Opnieuw problemen met iOS 8.2?

28

Op maandag 9 maart startte Apple met de publieke uitrol van iOS 8.2. Hier op TabletGuide.nl ontvingen we sinds de lancering enkele klachten over de nieuwste versie van Apples mobiele besturingssysteem. Ook elders horen we deze geluiden, waaronder op Apples forum.

TabletGuide ontving in de weken na de lancering een drietal klachten van gebruikers die hun iPad hadden geüpgraded naar iOS 8.2. Eén klacht was heel specifiek, namelijk dat de game Real Racing niet meer werkte nadat het nieuwe OS was geïnstalleerd. Een andere lezer klaagde dat zijn iPad Mini onbruikbaar was geworden omdat de pictogrammen op het startscherm te groot waren geworden. Ten slotte meldde een bezoeker dat zijn iPad 2 onbruikbaar was geworden nadat hij iOS 8.2 geïnstalleerd had.

Toeval? Misschien. Daarom ging ik eens verder kijken op internet en zag al dat ook elders behoorlijk wordt geklaagd over het nieuwe besturingssysteem. Wie door de reacties op iCulture.nl bladert merkt dat vele gebruikers problemen ondervinden nadat ze hun iPad of iPhone hebben geüpdatet. “Niks dan problemen met iOS 8.2”, zo schrijft ene Robin. Maar ook lezen we klachten over een trage webbrowser (Safari), grote iconen, een batterij die zeer snel leegloopt en vastgelopen iPads.

Elders lezen we dat de dicteerfunctie niet meer werkt na de update. Onder meer WhatsApp maakt hier gebruik van, maar ook in Safari blijkt de dicteerfunctie voor problemen te zorgen. Ook op het forum van Apple klagen gebruikers steen en been dat hun iPad of iPhone niet meer naar behoren werkt sinds de update naar iOS 8.2. Zo klaagt men dat de album art is verdwenen na de installatie van het nieuwe OS, Safari niet langer werkt, oververhitting, trage processen en lagging.

Bij de lancering van iOS 8 vorig jaar september klaagden vele gebruikers onder meer over WiFi-problemen en de batterij die zeer snel leeg was. Daarop volgden diverse updates, maar die veroorzaakten weer nieuwe problemen. Bij de lancering van iOS 8.1 keerde de rust weer terug.

Positieve ervaringen

Overigens zijn er ook veel positieve ervaringen over het nieuwe besturingssysteem te lezen. Sommigen zeggen dat hun tablet of smartphone soepeler draait, dat Safari razendsnel is geworden en Touch ID beter werkt. Mijn iPad Air draait ook al een tijdje op iOS 8.2 en ikzelf heb eigenlijk nog geen problemen ondervonden. Behalve dat mijn iPad om de haverklap geen verbinding kan maken met WiFi, maar dat probleem bestond al toen ik ‘m enkele maanden geleden geleverd kreeg.

TabletGuide is benieuwd of er onder onze lezers mensen zijn die eveneens problemen ondervinden nadat ze iOS 8.2 op hun iPad hebben geïnstalleerd, of dat er geen vuiltje aan de lucht is. Laat het ons en de lezers weten door een reactie achter te laten onder dit artikel.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

28 reacties

 1. sinds de update naar 8.2 op mijn iPad kan ik niet meer reageren op Facebookberichtjes. Het toetsenbord zit over dat balkje heen.
  Typen zonder te zien wat je typt gaat nog wel, maar verzenden kan niet…
  Weten jullie daar een oplossing voor?

  • Ik heb precies hetzelfde. Gisteravond had ik nog geluid, vervolgens niets meer gedaan of verandert bij de instellingen met Ipad en nu weer geen geluid. Het rare is dat als ik een koptelefoontje aansluit, dat ik dan wel geluid heb via de koptelefoon.
   Heeft iemand hier al een oplossing voor. Ik heb ook geen idee wat ik moet veranderen bij instellingen. Elke keer probeer ik wat anders en de ene keer lukt het wel en de andere keer niet wat erg frustrerend is.

 2. Sinds ik deze laatste update gisteren had gedaan kan ik de batterij van mijn I phone slechts opladen als deze volledig uit staat?! Eerder toevallig gemerkt toen ik geen signaal (zowel het akoestisch signaal als het icoontje) voor het opladen kreeg en de procenten terugliepen. Dan een keer uitgeschakeld en na opstarten waren er enkele procenten bij. Als hij aan blijft staan lopen de procenten terug en laad hij niet op dus maar uitgezet om hem op te laden. Als nu blijkt dat ik hem niet kan opladen via de docking station gaat deze update eruit!

 3. Ik heb mijn iPhone en iPad ge-update naar ios 8.2 op mijn iPad en mijn iPhone was ik heel veel apps kwijt geraakt ze waren er op eens allemaal af. Bij mijn iPad kan je geen ander toetsenbord meer doen want als je het probeert start je iPad opnieuw op. Op mijn iPhone heb ik geen recente gesprekken meer en er staat een -1 ook zie ik niet als er iemand gebeld hebt. Geen goeie update hoop dat ze snel met een nieuwe komen ben niet blij.

 4. A J Ochquee op

  Sinds ik IOS 8.2 op een Ipad 2 heb geinstalleerd kan ik geen apps meer updaten en ook geen niewe apps inslalleren

 5. Na update naar 8.2 is mijn ipad3 compleet vastgelopen. Na de harde reset blijft er nu alleen een APPLE embleem over op het scherm. Inmiddels ook aan Itunes gehangen maar heeft geen enkel effect. Itunes herkent de IPAD3 namelijk niet. Windows zelf ziet hem ook niet staan in zijn configuratie.
  Vraag is hoe nu verder om dit op te lossen iemand enig idee??

  • De herstelstappen van Apple support:
   IPAD uitschakelen (combinatie homebutton en aan/uitknop ingedrukt houden)
   Op een computer/Laptop Itunes opstarten
   Kabel aan de Ipad koppelen
   Homeknop ingedrukt houden totdat Itunes en rode muziekteken op de IPAD verschijnen
   Nu de usb stekker in de computer/laptop steken, In Itunes zie je dan je IPAD en herstelmodus verschijnen. Als deze actie uitvoert wordt hij teruggezet naar de fabrieksinstellingen en gelijk bijgewerkt naar IOS 8.2. Ongeveer 20 min doorlooptijd.

 6. Na 8.2 is de safarie traaaaag, irritant dat pagina’s niet geladen blijven maar telkens weer opnieuw opbouwen.
  Verder is touch screen trager geworden.
  Ondanks opschonen, geenverschil….Apple, je begint bruine plekken te krijgen…
  Jojo

 7. Sinds de update naar 8.2 weer klachten, nu valt mijn WiFi telkens weg!!! Ik wacht voortaan met updaten want dit is nu de zoveelste keer. Typisch Apple..?!?!

 8. Sinds de update eergisteren alleen maar problemen! Vastlopen (alleen te verhelpen dmv uit en aan zetten), pps die spontaan uitvallen en continu de melding de de opslagruimte vol is (wat dus niet het geval is!)… Kan niet eens meer foto’s nemen…. Wat te doen???

 9. Ben al jaren lang een tevreden klant van Apple altijd al een liefhebber geweest van apple heb m’n i pad 2 voor 500 euro gehaald en na de ios 8 update is die geen een cent meer waard. Ze zijn oplichters ze doen dit express zodat je de nieuwste apparaatje van hun gaat kopen, maar dat dacht ik mooi niet. Ik ga overstappen naar Samsung en ik hoop dat meerderen dat doen

 10. Sinds update naar 8.2 op iphone 4s krijg ik bij open whatsapp de melding mijn telefoon te verbinden met iTunes om pushberichtgeving te gebruiken. Melding krijg ik ook bij andere apps.
  Aansluiten met iTunes doet dit probleem niet oplossen.
  Weet iemand hoe dit op te lossen?

  • Hier heb ik ook last van.vele apps ontvangen geen pushberichten meer, zeer onhandig. Ben heel benieuwd of iemand een oplossing weet

 11. Sinds de updaten naar 8.2, alleen nog maar storingen.
  Ik kon laatst nog niet eens meer bellen.
  Ik drukte op de bel toets, reageerde heel kort en sprong weer terug naar het vorige scherm.
  Heel vaak bovenin het scherm waar de provider, de tijd en bereik van het sigmaal is, is vaak weg.

 12. Sinds de update naar 8.2 kan mijn Iphone5 geen netwerken meer vinden, heel sporadisch schakelt me iphone 5 over naar WIFI, heb al van alles geprobeerd met herstel alle instellingen en de zgn harde reset. Niks helpt!

 13. Ik loop al geruime tijd met klachten dat de wifi niet gied werkt! Na de laatste update is het echt weer bagger… Wifi valt continu weg.. Elke pagina moet ik vernieuwen omdat hij continu fout meldingen geeft… Beetje jammer! Hopelijk snel een update dat alles weer werkt! Dit is geen doen en betaal niet voor niks 700€ voor een iPad!

 14. Wilma Montanje op

  Trage wifi, toetsenbord blijft hangen, Facebook werkt nauwelijks meer, batterij na 6 uur leeg. En zo zijn er nog een paar dingen. Ik zou de willen downgraden maar weet niet hoe. Overigens denk ik dat Apple verplicht is om te zorgen dat hun product goed werkt.

 15. Rob Hagendijk op

  Het Mail programma werkt niet meer. Berichten komen wel binnen maar ‘Mail’ opent niet meer. Via Safari kan ik wel gmail account bereiken en ook webmail account. Erg hinderlijk. Dan denk je er komt wel een nieuwe update. Maar nee: kun je voor 29 Euro met Support bellen. Alsof het mijn verantwoordelijkheid is.

Reageer