Studenten kunnen met Grwo gratis extra’s verdienen

0

De Nederlandse start-up Grwo heeft een iOS-app gelanceerd die zich richt op studenten. Door het uploaden van cijfers en extra activiteiten als het bezoeken van oma verdient de student punten die in te wisselen zijn voor bijvoorbeeld een kop koffie.

Grwo omschrijft zichzelf als een Nederlandse start-up die een app voor studenten heeft gecreëerd. En Grwo mag dan wel Nederlands zijn, er is voor gekozen om de app als eerste in de Verenigde Staten te lanceren. Dat land heeft een maand als beta gefungeerd, nu kunnen ook Nederlandse iOS-gebruikers met Grwo aan de slag.

Wat is Grwo?

Grwo probeert naar eigen zeggen studenten te stimuleren bij hun dagelijkse bezigheden door ze belonen. Een acht voor een tentamen, een bezoekje aan de sportschool, oma of een museum brengen: het zijn allemaal activiteiten die Grwo met punten beloont. Die punten kun je inwisselen voor ‘prijzen’, zowel grote als kleine. Volgens Grwo heb je als student binnen enkele dagen genoeg punten verdiend om een gratis kop koffie te scoren. Ook credits verdienen voor taxidienst Uber, make-up of kans op festivaltickets behoren tot de mogelijkheden.
Spaar je langer door, dan kun je voor grotere dingen als een meet en greet met bekende personen of een stage bij een groot bedrijf kiezen.

Het motto is: leren, verdienen en uitgeven

Om ervoor te zorgen dat de gebruiker geen verzonnen activiteiten indient om punten te verdienen, controleert Grwo jouw bijdragen op twee manieren. Ten eerste worden je activiteiten gepubliceerd op een soort timeline, welke bekeken kan worden door vrienden. Grwo noemt dit sociale controle. De tweede maatregel is dat je een foto van je activiteit moet uploaden die vervolgens door Grwo’s systeem wordt gecheckt. Als je activiteit is goedgekeurd, ontvang je de punten. Grwo benadrukt echter dat vertrouwen een belangrijk onderdeel is: ze gaan ervan uit dat je eerlijk bent.

Een kop koffie heb je binnen enkele dagen verdiend

Grwo zal altijd gratis te gebruiken zijn, zo wordt er gezegd. Dit riep direct vragen bij ons op, want: hoe kun je als start-up mensen gratis spullen aanbieden? Volgens Bas Baltrons van Dijk, social media strategist bij Grwo, zit het verdienmodel van Grwo in de bedrijven die betalen om hun product te plaatsen. Deze bedrijven kunnen in contact komen met de juiste doelgroep zonder grote investeringen te realiseren in grote media campagnes, zo meldt Baltrons van Dijk.

Besturingssystemen

De iOS-app is op 24 maart live gegaan en te downloaden in de App Store. Later dit jaar volgt een Android-app. Ook wordt er gewerkt aan ondersteuning voor de Apple Watch en Android Wear-smartwatches. Er zijn geen plannen om ook een app voor Windows te ontwikkelen, al krijgt de (mobiele) website in een later stadium wel een grote update. Alhoewel de iOS-app werkt op de iPad, is hij oorspronkelijk ontwikkeld voor de iPhone. Het is onduidelijk of er een update volgt om de app beter tot zijn recht te laten komen op de iPad.

Meer informatie over Grwo vind je op hun website. Student-lezers met een iOS-apparaat, zijn jullie van plan om Grwo te installeren? Ikzelf vind het interessant klinken, al heb ik nog wel wat bedenkingen over privacy en het controlesysteem.

Share.

Over de auteur

Freelance techjournalist. Studeert aan de School voor Journalistiek. 1997. About.me/RensBlom... Lees meer

Reageer