Nintendo gaat games maken voor mobiele apparaten

0

Nintendo geniet alom bekendheid en faam vanwege zijn gaming consoles (NES, SNES, Nintendo 64, Game Boy, Gamecube, Wii U) en zelfbedachte game karakters (Mario, Zelda, Link, Donkey Kong). Sinds de jaren ’80 heeft het bedrijf zich altijd gericht op de productie en verkoop van gaming consoles en fysieke games. Nintendo heeft altijd gezegd dat de markt voor mobiele games niets voor het bedrijf is, maar komt daar nu op terug. In samenwerking met gameontwikkelaar DeNA gaat Nintendo in de toekomst games lanceren voor tablets en smartphones.

Nintendo bevestigt de berichtgeving vandaag in een persbericht. Ook DeNA laat weten dat beide bedrijven de handen ineenslaan.

Het persbericht van DeNA stelt duidelijk dat Nintendo en DeNA niet simpelweg bestaande games compatibel maken voor tablets en smartphones. Ze gaan gezamenlijk nieuwe spellen ontwikkelen met de karakters die Nintendo door de jaren heen heeft ontworpen die geoptimaliseerd zijn voor mobiele apparaten.

“Leveraging the strength of Nintendo’s intellectual property (IP) and game development skills in combination with DeNA’s world-class expertise in mobile games, both companies will develop and operate new game apps based on Nintendo’s IP, including its iconic game characters, for smart devices.”

Naast games voor mobiele apparaten gaan Nintendo en DeNA ook een nieuw online dienst creëren die toegankelijk is vanaf de PC en alle Nintendo gaming consoles met een internetverbinding zoals de 3DS en Wii U. Meer details over deze online dienst zijn op dit moment nog niet bekend. Nintendo en DeNA willen het platform deze herfst lanceren.

De draai van Nintendo is opmerkelijk. Het bedrijf heeft altijd gezegd niets te zien in mobiele games vanwege het kleine scherm. Nintendo ziet nu waarschijnlijk in dat het een aardig zakcentje kan verdienen met mobile gaming, iets wat hard nodig is gezien de tegenvallende financiële resultaten van de afgelopen kwartalen.

Wanneer de eerste mobiele games op de markt verschijnen is onbekend.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer