Bekijk de eerste gameplay trailer van Mortal Kombat X voor Android-tablets

0

In april verschijnt de nieuwste game in de Mortal Kombat reeks, Mortal Kombat X. Deze game verschijnt niet alleen op consoles, maar ook op iPad en Android-tablets, zo kondigde Warner Bros. Interactive Media begin deze maand al aan. Gisterenavond verscheen de eerste gameplay trailer voor Android-tablets op YouTube.

In de trailer is goed te zien dat de game optimaal gebruikmaakt van de mogelijkheden van tablets. Door te swipen, op de goede momenten op het scherm te drukken of herhaaldelijk te tappen richt je meer schade aan aan je tegenstander. Wat ook onmiddellijk opvalt is dat de graphics er ontzettend goed en vloeiend uitzien, alsof je naar beelden van een gaming console kijkt. En ook de vertrouwde combo’s, x-ray moves en fatalities zien we in de trailer voorbijkomen.

Helaas komen we niks te weten over de kaarten die je kunt verzamelen. Bij de aankondiging van de game begin deze maand omschreef Warner Bros. Mortal Kombat X als een ‘fighting/card-battler hybrid’. Oftewel, dat je naast vechten ook kaarten kunt verzamelen. Waarschijnlijk gaat het om korte biografieën van de Mortal Kombat karakters die antwoord geven op vragen als ‘wie zijn ze?’, ‘waar komen ze vandaan?’ en ‘waarom vechten ze in het toernooi?’.

Mortal Kombat maakte in 1992 zijn debuut als arcadegame. Een jaar later verscheen de game op consoles zoals de SNES en de Sega Genesis. Het was het resultaat van vier gepassioneerde mannen. Zij wilden begin jaren ’90 een vechtgame ontwikkelen rondom Hollywood-acteur Jean-Claud Van Damme, maar gaandeweg ontstond het idee voor Mortal Kombat. Sindsdien zijn er 20 Mortal Kombat games verschenen. De vechtstijl is altijd hetzelfde gebleven, de combo’s en fatalities bloediger. Het aantal speelbare karakters nam door de jaren enorm toe.

Beschikbaarheid

Mortal Kombat X is vanaf 14 april te downloaden in de Play Store en App Store. Gamers die het spel voor de PC of gaming console kopen, kunnen unieke content unlocken in de tabletversie (en vice versa) als ze zich aanmelden voor een Warner Bros. Play account.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer