Google Calendar nu ook in App Store

0

Googles kalenderapplicatie Google Calendar is nu ook uitgebracht voor iOS. Qua vormgeving en functionaliteit lijkt de app als twee druppels water op de Android-variant, die eind vorig jaar werd uitgebracht door Google.

Google beloofde destijds dat het ook een versie voor iOS zou maken. Het internetbedrijf lost deze belofte na drie maanden eindelijk in.

Google Calendar scant je Gmail-account op evenementen en afspraken. Ga je naar een concert, vlieg je binnenkort naar het buitenland of heb je een belangrijke vergadering, Google Calendar weet ervan.

Vervolgens maakt de applicatie dan automatisch een notitie daarvan in Google Calendar. De app neemt alleen de belangrijkste informatie op in de notitie, zoals de datum, het tijdstip en locatie van de afspraak. Ook doet de app voorstellen om vrienden of collega’s uit je contactlijst aan deze afspraak toe te voegen.

Ten slotte wordt er een foto of kaartje toegevoegd aan de afspraak. Dat kan een foto van de locatie zijn, maar ook een foto van het thema. Google noemt dit Schedule View.

Google Calendar werkt met diverse kalenderapplicaties op je tablet of smartphone, zoals Exchange en iCloud. Ook kun je afspraken uit andere agenda-applicaties downloaden naar Google Calendar.

Google Calendar werkt op alle iPads, iPhones en iPod Touch apparaten die draaien op iOS 7 of hoger. De applicatie is geoptimaliseerd voor de iPhone 5, iPhone 6 en iPhone 6 Plus. Het bestand is 40.2 MB groot en verkrijgbaar in meerdere talen, waaronder Nederlands.

Download Google Calendar voor iOS
Download Google Calendar voor Android

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Google Agenda Google Inc.

  • Platform(en) Android
  • Categorie Productiviteit
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer