Gmail voor iOS krijgt update

0

Google heeft gisterenavond Nederlandse tijd een update vrijgegeven voor zijn e-mailapplicatie: Gmail 4.0. Het gaat weliswaar om een aantal kleine wijzigingen, maar zijn in het alledaagse gebruik wel zeer handig. Zo kun voortaan vanaf je notificatiescherm e-mails beantwoorden en archiveren. Ook kun je voortaan foto’s en documenten uit andere applicaties via Gmail delen met de Share-functionaliteit.

Reageren en archiveren

Te beginnen met het beantwoorden en archiveren van e-mails. Als je Gmail toestaat om een notificatiesignaal  af te geven zodra je een nieuwe e-mail ontvangt, dan staat dit bericht in het notificatiescherm van je iPad. Als je met je vinger naar links veegt (swipen) dan verschijnen er twee nieuwe gekleurde blokken: ‘Reageren’ in het blauw en ‘Archiveren’ in het rood. Als je op een van de blokken drukt en je de code voor de schermbeveiliging hebt ingevoerd (mits je deze hebt ingesteld), dan wordt Gmail automatisch voor je geopend en kun je direct een reactie terug sturen naar de verzender. Als je op ‘Archiveren’ drukt wordt het bericht uit je inbox gehaald, maar wel bewaard in je account.

Grote voordeel is dat je dus niet langer eerst Gmail moet openen voordat je berichten kunt beantwoorden of archiveren. Voortaan doe je dat dus vanuit het notificatiescherm.

Share

De tweede nieuwe functionaliteit is dat je voortaan ook afbeeldingen, foto’s, documenten en andere bestanden van andere applicaties kunt delen met Gmail. Daarvoor hoef je alleen naar het bestand te gaan dat je wilt delen, op het Share-icoontje te drukken (een vierkantje met daarin een pijl die naar boven wijst) en Gmail te selecteren.

Attachment viewer

De derde en laatste toevoeging aan Gmail 4.0 is een attachment viewer. Als iemand bijvoorbeeld een tekstdocument naar je Gmail-account opstuurt, dan klik je op deze bijlage en wordt hij geopend in de juiste applicatie.

Contactlijst

Eerder deze week vernieuwde Google ook al het ontwerp en de functionaliteit van de contactlijst. Zo kun je binnenkort, als de update eenmaal is uitgerold, dubbele contacten samenvoegen. Als een contactpersoon van baan verwisselt of verhuist, dan voert Google deze wijzigingen automatisch door in de contactinformatie. Ten slotte verschijnen de laatste e-mails tussen jou en een contactpersoon in beeld als je op zijn of haar naam drukt.

Op http://contacts.google.com/preview kun je alvast een voorproefje nemen van het vernieuwde ontwerp.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Gmail Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie / E-mail
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer