Contactlijst Gmail krijgt nieuw design

1

Begin deze week maakte Google bekend dat het zijn chatdienst Hangouts en fotogedeelte gaat loskoppelen van zijn sociale netwerk. Nu komt het internetbedrijf opnieuw met een aankondiging: de contactlijst van Google Contacts wordt in een nieuw jasje gestoken. Door het nieuwe ontwerp kunnen gebruikers straks sneller en gemakkelijk contactinformatie van hun vrienden, kennissen en zakenrelaties terugvinden.  

Dat schrijft Google op zijn Gmail-blog.

In een preview zien we dat de contactlijst een overzichtelijke indeling heeft gekregen. Contactpersonen die je geregeld een e-mail verstuurd of via Google+ spreekt, verschijnen in een blok dat ‘Frequently contacted’ heet. Belangrijke personen die je een ster hebt gegeven verschijnen in een apart blok.

Dubbele contacten

Het overzichtelijk presenteren van je contacten op je scherm is niet de enige vernieuwing die Google heeft doorgevoerd. Een andere feature die Google in het nieuwe design introduceert is ‘Find duplicates’. Hiermee voorkom je dat contacten twee keer in je lijst voorkomen, bijvoorbeeld omdat ze meerdere e-mailadressen gebruiken. Als iemand twee keer of vaker in je contactlijst staat, dan geeft Google je hier een overzicht van zodra je op ‘Find duplicaties’ drukt. Vervolgens kun je ervoor kiezen om deze contacten samen te voegen tot één nieuwe contact. Dat doe je door op ‘Merge’ te drukken.

Automatische updates

Stel voor dat een van je contacten verhuist, van baan verandert of een nieuw telefoonnummer krijgt. Het bijhouden van deze zaken van al je contacten is een tijdrovende en intensieve klus. Daar heb je straks geen omkijken meer naar. In de nieuwe Gmail-update doet Google dat voor je. Zodra iemand zijn telefoonnummer, woon- en werkadres of e-mailadres verandert, dan worden deze wijzigingen automatisch in jouw contactlijst aangepast.

Ten slotte verschijnen de laatste e-mails en afspraken die je met een contactpersoon had in een overzicht, zodra je op zijn of haar naam drukt.

Benieuwd hoe de nieuwe contactlijst er straks uitziet? Op http://contacts.google.com/preview kun je alvast een voorproefje nemen.

De update wordt de komende weken uitgerold. Google is druk bezig om gebruikers van Google Apps dezelfde gebruikservaring te bieden, maar dat kan nog wel even duren zo waarschuwt het bedrijf.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Gmail Google Inc.

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie / E-mail
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

Reageer