Microsoft toont universeel opvouwbaar toetsenbord

0

Microsoft heeft gisteren een opmerkelijk accessoirestuk voor tablets en smartphones onthuld: een opvouwbaar toetsenbord. Het keyboard is zowel voor tablets als smartphones bedoeld en is niet alleen compatibel met Windows-apparaten. Het toetsenbord werkt eveneens met Googles mobiele besturingssysteem Android en Apples iOS.

Vormgeving

De naam van het toetsenbord is niet bepaald creatief, maar geeft wel duidelijk de essentie van het accessoirestuk aan: de Microsoft Universal Foldable Keyboard. Het toetsenbord is opgedeeld in twee secties. Hierdoor zijn de letters –T en de –N iets groter dan de rest. Met uitzondering van het numerieke gedeelte en F1 tot en met F12 zijn alle knoppen op het toetsenbord te vinden.

Opvallend is dat Microsoft de Windows-toets heeft weggelaten. In plaats daarvan heeft het Amerikaanse hard- en softwarebedrijf een Home-knop in het keyboard verwerkt. Het is eenvoudig te verklaren waarom deze knop is weggelaten: anders zou het geen universeel toetsenbord zijn, wat nadrukkelijk de insteek is van Microsoft. Zo zie bij de Alt-knop ook Option staan, en Cmd (Command) bij de Fn-toets (Function). Ook staan de logo’s van Windows, Android en iOS in de rechterbovenhoek.

In plaats van de F-knoppen heeft Microsoft het toetsenbord uitgerust met enkele dedicated function keys. Zo heeft het keyboard twee knoppen om te pairen met de verschillende besturingssystemen, knoppen om het volume harder of zachter te zetten, de zoekfunctie te starten, en ga zo maar door.

Microsoft Universal Foldable Keyboard

Het is mogelijk om tot twee apparaten tegelijkertijd aan te sluiten op het toetsenbord. Dat doe je met behulp van Bluetooth. Met een druk op de knop kun je tussen deze apparaten switchen. Handig als je bijvoorbeeld aan het typen bent en je ineens een WhatsApp-bericht binnenkrijgt. Er is geen gleuf om je tablet of smartphone in te plaatsen, zoals bij de Logitech Bluetooth Multi-Device Keyboard K480 (review) wel het geval is. Hoelang het toetsenbord op een batterijlading meegaat is niet bekend.

Door de vouw in het midden kun je het toetsenbord ineen klappen en handig vervoeren. Je hoeft niet bang te zijn dat het toetsenbord beschadigd raakt als je water of koffie morst: hij is namelijk waterdicht. Als het toetsenbord is dichtgevouwen is hij 11,5 millimeter dik.

Technische eisen

Om het universele toetsenbord te kunnen gebruiken dient je tablet of smartphone ten minste op Windows 8, Android 4.3 (Jelly Bean) of iOS 7 te draaien. Hun je een Lumia-smartphone, dan dient deze over Windows Phone 8.1 update 2 te beschikken. Verder moet je apparaat over Bluetooth 4.0 (LE) beschikken en Human Interface Device (HID) ondersteunen.

Het is niet het eerste universele toetsenbord dat Microsoft op de markt brengt. Afgelopen jaar introduceerde het bedrijf al de Universal Mobile Keyboard.

Prijs en beschikbaarheid

De Microsoft Universal Foldable Keyboard is vanaf juli verkrijgbaar in de VS voor een adviesprijs van 99,95 dollar. Of en wanneer het toetsenbord naar ons land komt is niet bekend gemaakt.

Bekijk hier de Universal Foldable Keyboard in actie.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer