Archos presenteert drie nieuwe Android-tablets

0

De Franse tabletproducent Archos lanceerde gisteren een drietal nieuwe tablets op het Mobile World Congress (MWC): de Archos Magnus-lijn. Wat deze tablets zo bijzonder maakt is dat ze standaard zijn uitgerust met zeer veel opslagruimte. Daarnaast kunnen gebruikers ook nog een microSD-kaart in de tablet stoppen om het interne geheugen nog verder uit te breiden. Dat noemt Archos ook wel Fusion Storage.

Archos Fusion

In het persbericht is de Franse smartphone- en tabletfabrikant uiteraard zeer lovend over Archos Fusion. Volgens het bedrijf biedt het grote voordelen voor consumenten.

“Door het toevoegen van het geheugen van de microSD-kaart aan die van het interne geheugen van de tablet ontstaat er transparantie. Daarnaast is Archos Fusion-opslag snel, migreert het automatisch de gegevens en door het optimaliseren van de opslag ontstaat er aanzienlijke extra te installeren ruimte voor apps en games, alsook meer opslagruimte voor media en grote bestanden.”

Archos Fusion is beschikbaar op nieuwe tablets en smartphones, waaronder de Magnus-lijn die het bedrijf gisteren onthulde. Deze tabletlijn bestaat uit de Archos 101 Magnus, de Archos 101 Magnus  Plus en de Archos 94 Magnus.

Specificaties

De afbeelding hieronder laat in één oogopslag de technische specificaties van de drie gepresenteerde Magnus-tablets zien. Voor het geval je het jezelf afvraagt: de getallen bij ‘intern geheugen’ zijn geen typefouten. De Archos 101 Magnus heeft een opslagcapaciteit van ‘slechts’ 64 GB. ‘Slechts’ staat bewust tussen aanhalingstekens, omdat 64 GB aan intern geheugen natuurlijk ontzettend veel is en maar weinig tablets daar standaard mee zijn uitgerust.

De Archos 101 Magnus Plus en Archos 94 Magnus hebben standaard nog meer opslageheugen. Het eerste model heeft 128 GB intern geheugen, het tweede model maar liefst 256 GB. Mocht dat nog te weinig zijn, dan kun je een microSD-kaart in de tablet stoppen om nog eens 128 GB extra opslagruimte te krijgen.

De hoeveelheid opslagruimte is het unique selling point (USP) van deze tablets. Wat betreft de overige specificaties hebben we met tablets uit het middensegment te maken. In de bovenstaande tabel staan de belangrijkste technische specificaties vermeld.

Prijs en beschikbaarheid

De Archos 101 Magnus is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 169,99 euro. Een releasedatum voor deze tablet noemt het Franse technologiebedrijf niet. De Archos 94 Magnus is vanaf april verkrijgbaar voor een prijs van 299 euro. De Archos 101 Magnus Plus is eveneens vanaf april te koop voor een bedrag van 299 euro.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer