Google bevestigt het Android Pay betalingssysteem

0

Android Pay komt eraan. Dat bevestigde Google topman Sundar Pichai vandaag tijdens het MWC in Barcelona. Het betaalsysteem zal als platform worden uitgerold, waarna applicaties van het platform gebruik kunnen maken voor het verzenden of ontvangen van betalingen.

De dienst zal gebruikmaken van de NFC chip in mobiele apparaten. Op een later moment kunnen hier andere identificatiemethodes aan worden toegevoegd. Denk daarbij aan vingerafdrukken en andere biometrische methodes.

Android Pay ondersteunt dus slechts de beveiliging van de financiële transactie en zorgt voor een naadloze integratie in Android. De applicatieontwikkelaar zal de rest van het werk moeten doen. Een vernieuwde versie van Google Wallet zal één van de eerste apps zijn die gebruik zullen gaan maken van het Android Pay platform.

De roadmap en de werking van het platform blijven geheim. De kans is groot dat Google meer zal toelichten tijdens Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf. Google I/O vindt dit jaar plaats op 28 en 29 mei.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer