Sony demonstreert Xperia Z4 Tablet in promotiefilm

0

De Sony Xperia Z4 Tablet zag gisterenavond officieel het daglicht. Om de kunsten van de nieuwe high-end Android-tablet te demonstreren, heeft het Japanse technologiebedrijf ook meteen een commercial gelanceerd.

In de promotiefilm zien we diverse mensen voorbijkomen die de Xperia Z4 Tablet in uiteenlopende scenario’s gebruiken. Zo wil iemand genieten van zijn favoriete muziek terwijl hij op zijn trein wacht, laat een zwemmer de tablet ‘per ongeluk’ in het zwembad vallen en gaat vervolgens direct verder met het bekijken van zijn film (The Amazing Spider-Man 2, voor de liefhebbers), een manager die de Xperia Z4 Tablet gebruikt om op te werken, en ga zo maar door.

Moet er wel bij gezegd worden dat de muziekliefhebber de MDR-NC31EM oordopjes van Sony met digitale ruisonderdrukking gebruikt. Deze krijg je niet bij de tablet geleverd, maar zal je afzonderlijk moeten aanschaffen voor 59 euro. Het BKB50 Bluetooth toetsenbord krijg je wel gratis bij aanschaf. De Style Cover Stand SCR32 is over enige tijd beschikbaar voor een nog onbekende prijs.

De insteek van de commercial is duidelijk: je kunt altijd en overal de Xperia Z4 Tablet gebruiken, of het nou is om je favoriete films te bekijken of muziek te beluisteren, of werk te verrichten.

Bekijk hieronder de volledige commercial.

Specificaties Sony Xperia Z4 Tablet

De Sony Xperia Z4 Tablet heeft een 10.1 inch IPS-display met een resolutie van 2560 x 1600 pixels (2K) en een pixeldichtheid van 300 ppi. De Snapdragon 810 octacore-processor van Qualcomm levert de rekenkracht van de tablet. Deze 64-bits processor heeft vier Cortex A57 kernen met een kloksnelheid van 2.0 GHz en vier Cortex A53 kernen die op 1.5 GHz draaien. De grafische kaart is een Adreno 430. Het werkgeheugen is in de nieuwe Android-tablet 3 GB. De standaardopslagcapaciteit is verhoogd van 16 GB naar 32 GB.

De achterkant heeft een 8 megapixelcamera, de voorzijde een 5.1 megapixelcamera. De batterij heeft nog steeds dezelfde capaciteit van 6.000 mAh, wat volgens Sony voldoende is om 17 uur lang video’s te bekijken. WiFi en Bluetooth zijn uiteraard van de partij en 4G is optioneel. De tablet draait op Android 5.0 (Lollipop), de nieuwste versie van Googles mobiele besturingssysteem.

De Xperia Z4 Tablet is IP68 gecertificeerd, wat inhoudt dat hij stof- en waterdicht is. Volgens Sony kan de tablet zonder problemen 30 minuten lang onder water blijven liggen bij een diepte van 1,50 meter. Aan de buitenkant heeft de tablet een metalen afwerking en is hij slechts 6,1 millimeter dik. Dat is net zo dik (of beter gezegd: net zo dun) als de iPad Air 2. Ten slotte krijg je gratis en voor niets een BKB50 Bluetooth toetsenbord geleverd bij de tablet.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony Xperia Z4 Tablet is in juni 2015 in ons land verkrijgbaar. Een adviesprijs is nog niet bekend gemaakt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Mobile World Congress (MWC)? Op deze pagina heb je een overzicht van de laatste nieuwtjes en nieuwste tablets.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 10.1 inch
  • Besturingssysteem Android 5
  • Schermresolutie 2560 x 1600
  • Afmetingen 167 x 254 x 6.1 mm
  • Processor Qualcomm Snapdragon 810 (64-bit octa-core)
  • Gewicht 389 gram
  • Opslagruimte 16 / 32
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer