Nieuwe Apple commercial opgenomen met iPad Air 2

0

Gisterenavond Nederlandse tijd lanceerde Apple een nieuwe commercial om zijn iPad Air 2 te promoten. De reclame gaat over over het opnemen van een film met de nieuwste tablet. En het leuke is dat deze commercial volledig is opgenomen met de iPad Air 2.

In de commercial zien we art studenten van verschillende opleidingen aan de LA County High School for the Arts die een als huiswerkopdracht hebben om een film  op te nemen. Vroeger ging je op zoek naar iemand die een (digitale) camera thuis had liggen en vroeg je hem of haar of je deze mocht lenen voor je schoolopdracht. Nu iedereen tegenwoordig een smartphone of tablet heeft hoeft dat niet te langer.

Dat je met de iPad Air 2 een film van degelijke kwaliteit kunt opnemen is precies wat Apple wil laten zien met deze promotievideo. Niet alleen zien we diverse studenten voorbijkomen die met hun eigen videoproject bezig zijn, volgens Mashable is de reclame van Apple volledig met een iPad Air 2 opgenomen.

Als voice-over hoor je de stem van filmregisseur Martin Scorsese, onder meer bekend van films als The Wolf of Wall Street (2013), Shutter Island (2010) en Gangs of New York (2002). In de commercial praat hij over het najagen van je dromen en je passie volgen.

De timing van de reclame is niet toevallig. In de nacht van zondag op maandag Nederlandse tijd vond de Oscar-uitreiking  plaats in Los Angeles, de belangrijkste filmprijs voor acteurs en regisseurs. Het is dan ook zeer toepasselijk dat Apple op dit tijdstip met deze commercial op de proppen komt.

Bekijk hieronder de commercial.

Apple deed hetzelfde toen het begin deze maand ook een promotievideo van de iPad Air 2 uitzond. Het thema van die reclame was muziek en ging vlak voor de uitreiking van de Grammy Awards on air. In de reclame zien we hoe drie artiesten een remix maken van het nummer ‘All Or Nothing’ van  Elliphant. De boodschap van deze ‘Make music with iPad’ reclame is duidelijk: de iPad Air 2 is de juiste tool voor iedere muzikant, van zangeres tot drummer, van singer songwriter tot DJ.

Hieronder kun je de commercial nog eens terugkijken.

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Schermdiagonaal 9.7 inch
  • Besturingssysteem iOS
  • Schermresolutie 2048 x 1536
  • Afmetingen 240 x 169.5 x 6.1 mm
  • Processor Apple A8x (triple-core 64-bit)
  • Gewicht 437 gram
  • Opslagruimte 128 / 16 / 64
  • Alle specificaties

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer