Skype Qik krijgt update

0

In oktober vorig jaar lanceerde Microsoft Skype Qik, een chatdienst waarmee met je vrienden kunt kletsen door korte videoboodschappen over en weer te sturen. Helaas was het niet mogelijk om je zelfgemaakte video’s via social media of apps van derden te delen. Tot nu dan. Gisteren rolde Microsoft een update uit (Qik 1.4) waarmee je video’s kunt delen op bijvoorbeeld Facebook, Google+ en WhatsApp, zonder ze eerst op je tablet of smartphone te moeten opslaan.

Dat maakt Microsoft bekend op zijn Skype blog.

Skype Qik is een chatdienst, maar dan met video’s. De insteek is dat je korte videoboodschappen verstuurt naar een vriend als je bijvoorbeeld een vraag hebt. Je kunt deze boodschap ook versturen naar een groep zodat iedereen kan reageren.

De applicatie werkt heel eenvoudig. Allereerst download je de app uit de applicatiewinkel en je registreert je nummer. Vervolgens neem je een videoboodschap op door op de grote roze knop te drukken. Klaar met opnemen? Dan druk je nogmaals op deze knop en dan stopt je opname. Daarna verstuur je de video naar één of meerdere vrienden (zolang ze in je adressenboek staan). Zij kunnen op hun beurt reageren door zelf een korte videoboodschap op te nemen, of anderen aan het gesprek toevoegen. En zo gaat het over en weer totdat het gesprek is afgerond.

Stel dat je geen videoboodschap kunt of wilt opnemen, dan is er de mogelijkheid om een Qik Flik te versturen: een soort van standaard boodschap in de vorm van een animated gif die vijf seconden duurt en die je in de toekomst opnieuw kunt gebruiken. Een soort van emoticon in de vorm van een korte video.

Iedere video die je met Skype Qik opneemt kun je verwijderen. Doe je dat niet, dan is de video twee weken lang beschikbaar. Tevens kun je mensen uit je adressenboek blokkeren als je geen videochat met hen wil aangaan. Mocht je een videoboodschap naar een van je contacten versturen die geen Skype Qik heeft, dan ontvangt deze persoon een sms’je met instructies hoe hij de video kan bekijken.

Een andere coole feature is dat je tijdens het opnemen kunt switchen tussen de camera aan de achterkant en de front-facing camera.

De update is op dit moment beschikbaar voor Android en iOS. Heb je een smartphone die draait op Windows Phone? Dan moet je nog even geduld opbrengen. Microsoft schrijft op zijn blog dat de update voor Windows Phone “over enkele maanden” beschikbaar is.

Download Skype Qik voor Android
Download Skype Qik voor Windows Phone
Download Skype Qik voor iOS

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) Android / iOS
  • Categorie Communicatie
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek en bloggen. De afgelopen jaren heeft hij diverse webredacties versterkt en vo... Lees meer

Reageer