‘iOS 9 legt nadruk op stabiliteit en bug fixes’

0

Bij de ontwikkeling van iOS 9, het mobiele besturingssysteem van Apple dat waarschijnlijk in september of oktober dit jaar verschijnt, legt het bedrijf de nadruk op het verbeteren van de stabiliteit en bug fixes. Wie rekent op legio nieuwe functionaliteiten komt bedrogen uit.

Dat meldt 9to5mac op basis van anonieme bronnen.

De techwebsite stelt dat het snel achter elkaar vrijgeven van nieuwe versies van zijn mobiele besturingssysteem zijn tol eist op de algehele stabiliteit van het OS. Tevens zijn er talloze bugs door de vingers van ontwikkelaars geglipt, waardoor het bedrijf genoodzaakt is om nieuwe updates met bug fixes uit te rollen.

Verbeteringen

De prioriteit van Apple ligt bij de lancering van de nieuwe versie daarom niet op het introduceren van nieuwe functies of het aanmeten van een nieuw jasje (zoals het bij iOS 7 deed), maar het verbeteren en optimaliseren van het mobiele besturingssysteem. Daarnaast het Amerikaanse technologiebedrijf zijn best doen om de grootte van iOS 9 te beperken. Dit omdat een groot deel van de gebruikers een iPad of iPhone bezit met een opslagcapaciteit van niet meer dan 16 GB.

Bij de introductie van OS X Snow Leopard, het besturingssysteem voor de Mac in 2009, deed Apple hetzelfde: deze versie bevatte niet zozeer diverse nieuwe functies, maar wel een hoop kleine verbeteringen onder de motorkap.

Diverse techwebsites meldden enige tijd geleden dat Apple op dit moment al druk bezig is met het testen van iOS 9.

Bugs

Half september lanceerde Apple vol trots iOS 8. Maar helaas waren gebruikers minder enthousiast. Zij klaagden steen en been  dat het nieuwe OS vele bugs bevatte, waaronder WiFi-problemen en een batterij die zeer snel leeg raakte. Een update (iOS 8.0.1) veroorzaakte nieuwe problemen. Gedupeerden lieten opnieuw massaal weten dat ze na de update problemen hadden met de vingerafdrukscanner en dat het mobiele bereik afnam, of soms zelfs geheel verdween. Apple adviseerde gebruikers om de installatie van de nieuwe versie ongedaan te maken. Bij de derde update (iOS 8.1) keerde de rust weer terug. Inmiddels zijn we aanbeland bij versie 8.1.3, die sinds vorige week is te downloaden voor Nederlandse gebruikers.

iOS 8.2 en iOS 8.3

Inmiddels test Apple de vijfde betaversie van iOS 8.2. Alleen geregistreerde ontwikkelaars mogen met dit nieuwe OS spelen. Volgens de laatste geruchten kunnen we deze versie van het mobiele besturingssysteem ergens in maart verwachten.

En hoewel deze versie nog niet publiekelijk is uitgerold, rolde Apple maandagavond de eerste betaversie van iOS 8.3 uit. Hiermee zouden gebruikers straks onder meer hun iPhone draadloos met de auto kunnen verbinden via Apples Carplay-besturingssysteem.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer