‘Twitter is vier miljoen gebruikers kwijtgeraakt door iOS 8’

0

De CEO van Twitter heeft tijdens de bekendmaking van de kwartaalcijfers verklaard waarom er vier miljoen gebruikers zijn gestopt met tweeten. Hij wijt het verlies toe aan een software-update van Apple.

Kwartaalcijfers

De sociale mediadienst Twitter maakte een paar dagen geleden de kwartaalcijfers van Q4 2014 bekend. Kort gezegd verdiende het bedrijf meer geld per gebruiker dan analisten hadden voorspeld, al groeide het aantal leden minder snel dan verwacht. Dit komt volgens Dick Costolo, de CEO van Twitter, vanwege een vrij abrupte daling van vier miljoen actieve gebruikers. Vier miljoen mensen die in een paar maanden Twitter de rug toekeren, dat is slecht nieuws. Costolo haastte zich daarom om te zeggen dat dit niet aan Twitter lag, maar aan een ander bedrijf.

Een kleine wijziging met grote gevolgen

Apple presenteerde iOS 8 in juni 2014 voor recente iPhone’s, iPod’s en iPad’s. De update bevat vele verbeteringen en nieuwigheden, waaronder een functie die Twitter miljoenen gebruikers heeft gekost. De standaard browser van iOS, Safari, kreeg met de iOS 7-update een nieuwe functie, genaamd Shared Links. Samengevat zorgt het ervoor dat jij als Twitter-gebruiker automatisch links kan volgen van personen die jij op Twitter volgt. Dit kon omdat Safari de betreffende links van Twitter’s servers haalde, waarna ze aan de gebruiker getoond werden. Toen volgde de update naar iOS 8 en bleek dat Apple de optie om links automatisch op te halen verwijderd heeft. Het is nu alleen nog mogelijk om de links handmatig binnen te krijgen, iets wat vele gebruikers schijnbaar niet weten. Drie miljoen mensen stopten - zonder dat zij dat eigenlijk wilden - met het volgen van Twitter. De overige miljoen gebruikers hebben na de installatie van iOS 8 - welke alle applicaties verwijdert - niet de moeite genomen om Twitter opnieuw te installeren, of wisten hun wachtwoord niet meer.

Volgens Costolo zal zo’n incident niet nog eens gebeuren, maar een concrete oplossing noemt hij niet.
Gebruik jij Twitter? Zo ja, volg je @TabletGuide_nl al om op de hoogte te blijven van het laatste tabletnieuws?

Share.

Gerelateerde tablets / apps

Twitter Twitter

  • Platform(en) Android / iOS / Windows 8
  • Categorie Sociaal
  • Downloaden

Over de auteur

Reageer