‘Uitrol belfunctie WhatsApp begonnen’

0

WhatsApp is wellicht de bekendste messaging applicatie ter wereld. Met de app kun je geschreven berichten, foto’s, video’s en geluidsfragmenten naar al je vrienden versturen. Maar dat is nog niet alles. Er gaan geruchten de ronde dat de berichtendienst is begonnen met het uitrollen van een nieuwe belfunctionaliteit.

Dat zeggen verschillende gebruikers op Reddit, een bekend Amerikaans internetforum. Zij zeggen dat ze een nieuwe belknop in de actiebalk van de Android-app hebben nadat ze de laatste update hebben geïnstalleerd.

Een gebruiker heeft zelfs een video opgenomen die de belfunctie demonstreert. Zoals gewoonlijk selecteer je een gebruiker die je een berichtje wil versturen. Je klikt op het telefoon-icoontje boven in de actiebalk en WhatsApp begint met bellen. Vervolgens zie je drie icoontjes onder in beeld: een luidspreker, een chatwolkje en de microfoon. Mocht je een oproep hebben gemist, dan verschijnt deze in een apart menu zodat je deze persoon later kunt terugbellen.

De Reddit-leden melden de belfunctie alleen bij de laatste WhatsApp-update voor Android beschikbaar is. Deze update is momenteel alleen verkrijgbaar in de vorm van een .apk-bestand, die je via de website van WhatsApp kunt downloaden. Als je het bestand hebt gedownload kun je de update handmatig installeren.

Sommige gebruikers zeggen dat ze na het downloaden en installeren van de update de belfunctie nog steeds niet kunnen gebruiken. Een enkeling heeft hier een verklaring voor: WhatsApp zou namelijk via een uitnodigingssysteem werken. Je moet dan eerst worden gebeld door iemand waar de belfunctie al geactiveerd is. Pas daarna zou je zelf gebruiken kunnen maken van de nieuwe beldienst.

In februari beloofde Jan Koum, de CEO van WhatsApp, dat de belfunctie eraan zat te komen. In september ontdekte NDTV Gadgets dat de app in een update voor iOS toegang wilde tot de microfoonfunctie van je tablet of smartphone.

Als deze berichten kloppen kunnen we dus binnenkort gratis bellen met onze vrienden.  Let op: zorg dat je een WiFi-verbinding hebt als je gaat bellen met WhatsApp. Internetbellen of een VoIP-gesprek voeren verloopt namelijk via je dataverbinding. Als je hierdoor buiten je databundel komt lopen de kosten waarschijnlijk al snel in de papieren.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer