Review: Gecko cover voor Nexus 7 (2012)

1

Gecko Covers is een Nederlands bedrijf dat hoezen voor onder meer tablets en laptops verkoopt. Ik testte de afgelopen weken een case voor een ‘golden oldie’, de Nexus 7 (2012). Lees verder voor mijn bevindingen.

Deze review is uitgevoerd met een rode cover voor de Nexus 7 (2012) – welke dus niet compatibel is met de 2013-editie, let daar op. De case heeft een prijskaartje van €21,95.

De case

De case is speciaal ontworpen voor de 2012-variant van de Nexus 7 en dat zie je direct: er is bij het design van de case goed rekening gehouden met de aansluitingen en knoppen van de tablet. De Nexus 7 is snel een eenvoudig in de case te plaatsen, waarna hij – door zes bevestigingen – stevig vast zit. De buitenkant van de cover is gemaakt van kunstleer en vrijwel ongevoelig voor vuil. De case voelt goed aan en ligt lekker in de hand. De naden zijn gestikt, een detail dat ervoor zorgt dat de case er net wat luxer uitziet. Op de voorzijde van de case vind je het weinig opvallende logo van GeckoCovers, de achterzijde huisvest tien ronde gaatjes voor de speaker.

Gecko cover voor Nexus 7 review (2)

Verder zijn alle knoppen en aansluitingen goed bereikbaar, op de magnetische connector aan de linkerzijde van de tablet na: deze wordt grotendeels bedekt door de cover. De binnenzijde van de cover is bekleed met microfiber, waardoor het display niet beschadigt en relatief stofvrij blijft. Nog even over de speaker: ik merk geen verschil bij het afspelen van geluid wanneer ik de tablet met of zonder case gebruik, dat is fijn. De afmetingen van de case zijn 19,8 bij 12 bij 1 centimeter en hij weegt 225 gram. Dan de vraag of hij goed beschermt tegen vallen en stoten. Nu laat ik mijn tablet niet graag vrijwillig vallen, maar in het kader van de journalistiek en kijkend naar de degelijkheid van de case durfde ik het wel aan. Een val van mijn bureau hebben zowel de tablet als de GeckoCovers case zonder problemen doorstaan en zelfs na een duik van de trap kan ik geen schade rapporteren.

Gecko cover voor Nexus 7 review (8)

Een groot pluspunt van de cover is dat hij fungeert als een smartcover zoals we die kennen van de Apple iPad. Door de case open te klappen, gaat het display van de tablet automatisch aan. Doe je de case weer dicht, dan gaat het scherm weer uit. Wat ik jammer vind, is dat de cover aan de rechteronderzijde niet helemaal strak dichtgaat. Twee bevestigingen zorgen ervoor dat de bovenzijde niet helemaal op het scherm gedrukt wordt, wat ik er niet zo mooi uit vind zien. Maar, wellicht is dit wel om ervoor te zorgen dat de case meer bescherming biedt, dat weet ik niet. Ook het feit dat de case alleen in (fel)rood verkrijgbaar is, kan een minpunt zijn. Ik had ‘m zelf ook niet uitgekozen, maar eigenlijk heb ik me de afgelopen weken niet aan de kleur gestoord.

Gecko cover voor Nexus 7 review (11)

Schuifmechanisme

Door de twee linkse bevestigingen los te klikken, kun je de tablet in twee schuine standen plaatsen. De tablet los- of terugklikken gaat binnen enkele seconden. Ik ben niet zo overtuigd van het nut van de eerste (minst schuine) hoek. Hij is naar mijn mening te recht om comfortabel te tikken of van content als een film te genieten. Over de tweede stand ben ik wel te spreken, omdat de tablet in deze hoek ideaal staat om bijvoorbeeld een film te kijken of een e-mail te schrijven.

Gecko cover voor Nexus 7 review (7)

Plus- en minpunten

+ Schuifmechanisme
+ Ontwerp
+ Smartcover
+ Betaalbaar

– Afwerking rechteronderzijde
– Alleen verkrijgbaar in de kleur rood

Conclusie

Om maar direct met de deur in huis te vallen: de case heeft mij positief verrast. Gezien de prijs van iets meer dan twee tientjes verwachtte ik niet al te veel, maar ik zat fout. Het ontwerp van de cover is erg goed, op een klein puntje na. Ook het schuifmechanisme en het Smartcover-deel zijn mooie toevoegingen die je niet snel zou verwachten op een case in deze prijsklasse. En na een paar testen kan ik zeggen dat de case uitstekend beschermt, wat ervoor zorgt dat ik deze GeckoCovers cover voor de Nexus 7 (2012) van harte aanraad. Hij is hier te koop voor €21,95.

Alle review foto’s

Share.

Gerelateerde tablets / apps

 • Schermdiagonaal 7 inch
 • Besturingssysteem Android 4Android 5
 • Schermresolutie 1280 x 800
 • Afmetingen 199 x 120 x 10.5 mm
 • Processor NVIDIA Tegra 3 quad-core processor
 • Gewicht 340 gram
 • Opslagruimte 16 / 32 / 8
 • Alle specificaties

Over de auteur

1 reactie

 1. Ik heb laatst de gecko cover voor de samsung galaxy tab pro 10.1 gekocht
  Over deze ben ik ook goed tevreden, sluit perfect aan met stevige hoekbescherming
  En dat voor 30 euro
  top

Reageer