HP presenteert nieuwe Android-tablets met ultrasone pen

0

Hewlett-Packard (HP) heeft gisteren een tweetal nieuwe Android-tablets gepresenteerd: de HP Pro Slate 8 en de HP Pro Slate 12. Met deze tablets richt HP zich voornamelijk op de zakelijke en educatieve markt.

Specificaties HP Pro Slate 8 en HP Pro Slate 12

De Android-tablets hebben nagenoeg dezelfde specificaties. Beiden hebben onder de motorkap een Qualcomm Snapdragon 800 quadcore-processor met een kloksnelheid van 2.3 GHz, 2 GB RAM-geheugen, microSD-kaartlezer, een 8 en 2 megapixelcamera en Android 4.4 (KitKat). De HP Pro Slate 8 heef een 7.9 inch scherm met een resolutie van 2048 x 1536 pixels. Het display van de HP Pro Slate 12 is met 12.3 inch weliswaar een stuk groter, met de resolutie is beduidend lager: 1600 x 1200 pixels.

De HP Pro Slate 8 is verkrijgbaar met 16 GB of 32 GB intern geheugen, de HP Pro Slate 12 alleen in uitvoering met 32 GB. Het geheugen is bij beide tablets uit te breiden met een microSD-kaart.

HP Pro Slate 8

HP Pro Slate 8 met ultrasone Duet Pen

Duet Pen

Bijzonder aan deze tablets is dat ze allebei een vijftal microfoons hebben aan de voorzijde. Hiermee kunnen de tablets het geluid van de bijgevoegde ultrasone pen opvangen: de Duet Pen. Met deze stylus kun je op papier schrijven. De pen brengt dan een voor mensen onhoorbaar geluid voort die door de microfoons wordt geregistreerd. Alles wat je op papier schrijft wordt vervolgens digitaal opgeslagen.

Prijs en beschikbaarheid

HP richt zich met deze Android-tablets vooral op de zakelijke markt. Informatie over de prijzen en beschikbaarheid zijn op dit moment nog niet bekend. NUtech zegt dat de HP Pro Slate 8 een adviesprijs van 359 euro meekrijgt en de HP Pro Slate 12 499 euro. Beide tablets zouden vanaf volgende maand verkrijgbaar zijn. TabletGuide heeft navraag gedaan bij HP en zodra we een reactie krijgen vullen we dit artikel uiteraard aan.

UPDATE: HP laat in een reactie aan TabletGuide weten dat de hierboven genoemde prijzen en lanceerdata correct zijn.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer