Tele2 lanceert online tv-app voor tablets

0

Tele2 heeft maandag een nieuwe dienst geïntroduceerd waardoor ruzie over de afstandsbediening tot het verleden behoort: Tele2 Online TV. Met deze applicatie kunnen Tele2-klanten met een Interactieve TV-abonnement naast de tv op maximaal drie andere tablets of smartphones tegelijkertijd live tv kijken. Momenteel is de app alleen nog beschikbaar voor de iPad en iPhone. Android-gebruikers kunnen de app “binnenkort” in de Google Play Store verwachten.

Dat schrijft Tele2 in een persbericht.

Naast dat de Tele2 Online TV app op dit moment alleen voor iOS beschikbaar is, ondersteunt de app tevens een beperkt aantal zenders. 14 om precies te zijn, waaronder de Nederlandse publieke zenders en diverse commerciële omroepen. Voor de meesten is het aanbod waarschijnlijk groot genoeg, maar de enkeling die bijvoorbeeld graag naar Syfy kijkt is aangewezen op zijn televisie.

Tele2 zegt in het persbericht dat het enkele maanden aan de Tele2 Online TV app heef gewerkt.

“Het Online TV-platform is ontwikkeld met de hulp van 200 klanten van Tele2. In de afgelopen maanden ontvingen deze testers regelmatig vragen over het gebruik van de betaversie van de app. De terugkoppeling werd verwerkt in de uiteindelijke versie. Er is veel aandacht besteed aan gebruiksgemak.”

Tevens hielpen de testers bij het samenstellen van het zenderaanbod. Dat bestaat momenteel uit de volgende zenders: NPO 1, 2 en 3, RTL 4, 5, 7 en 8, SBS6 en 9, Veronica, Net 5, Fox, 24Kitchen en National Geographic Channel.

Naast digitaal tv kijken op tablets en smartphones kun je met de app ook door de tv-gids bladeren om zo op ja favoriete programma af te stemmen.

De Tele2 Online TV app is beschikbaar voor alle DSL- en glasvezelklanten die een abonnement op Interactieve TV hebben. De inloggegevens van hun MijnTele2-account gee hen direct toegang tot de app.

Klik hier om Tele2 Online TV te downloaden in de App Store
Klik hier voor de top 3 tv-apps om tv te kijken op je tablet
Klik hier voor het laatste nieuws over tv kijken op je tablet

Share.

Gerelateerde tablets / apps

  • Platform(en) iOS
  • Categorie Media en video
  • Downloaden

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer