Adobe werkt aan Lightroom Mobile voor Android-tablets

1

Vorig jaar april onthulde Adobe zijn fotobewerkingsapplicatie Lightroom Mobile voor de iPad en iPhone. Het softwarebedrijf beloofde dat Android-tablets en –smartphones ook zouden volgen. Bijna een jaar later lost Adobe zijn belofte in, gedeeltelijk althans. Sinds gisteren is Adobe Lightroom Mobile voor Android-smartphones verkrijgbaar in de Play Store. De applicatie is op dit moment nog niet geoptimaliseerd voor tablets, maar Adobe laat weten hier hard aan te werken.

Features Lightroom Mobile

De meeste functies van de desktopversie heeft de Adobe in Lightroom Mobile geïntegreerd, zoals exposure (belichting), photo filters (fotofilters), highlights (lichteffecten), shadows (schaduweffecten), white balance (witbalans), saturation (verzadiging) en de crop tool (bijsnijdmiddel). Met Smart Previews kun je ook RAW-foto’s –foto’s waarvan de camera zeer veel details en informatie opslaat in het geheugen van je smartphone– bewerken.

Alle foto’s die je op je smartphone bewerkt zijn eveneens via je desktop te bekijken en eventueel verder te bewerken dankzij de automatische synchronisatie. Foto’s die op je computer staan kun je eveneens bekijken op je smartphone.

Creative Cloud

Om Lightroom Mobile te gebruiken hoef je niet over een desktopversie van het programma te beschikken, maar is wel aan te raden. Wat je wel nodig hebt voor deze software is een Adobe Creative Cloud abonnement dat je 9,99 euro per maand kost. Je kunt de app wel gratis downloaden en deze 30 dagen lang uitproberen.

Om Adobe Lightroom Mobile soepel op je Android-smartphone te laten draaien, moet deze wel aan een aantal minimumvereisten voldoen. Zo moet je smartphone:

  • Een quadcore-processor met een kloksnelheid van 1.7 GHz hebben
  • Over 1 GB aan RAM-geheugen beschikken
  • Maar liefst 8 GB aan opslaggeheugen vrij hebben (niet zozeer voor de installatie, maar puur om soepel te kunnen draaien)
  • Draaien op Android 4.1 (Jelly Bean) of hoger (KitKat of Lollipop)

Wanneer Adobe een voor tablets geoptimaliseerde versie van Lightroom Mobile uitbrengt is onbekend. De softwaremaker zegt daar hard aan te werken. Tot die tijd zul je genoegen moeten nemen met het kleine scherm van je Android-smartphone.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

1 reactie

  1. Ja jammer dat het nog steeds niet op tablet werkt het is leuk op je telefoon maar je hebt er eigenlijk niets aan. Op tablet zou het heel handig zijn. Maar wat is eigenlijk het verschil tussen de besturings-systemen ?? zou toch zeggen als het op 1 werkt werkt het op de ander ook.

Reageer