Apple begonnen met testen iOS 9

0

Hoewel Apple zijn handen vol heeft aan het verhelpen van bug fixes in iOS 8, weet het technologiebedrijf kennelijk ook de tijd en mankracht te vinden om zijn opvolger te testen: iOS 9. Hoe we dat weten? Diverse websites melden dat ze in de statistieken van hun website zien dat een handjevol bezoekers een nog niet verschenen versie van Apples mobiele besturingssysteem gebruikt.  

Even voor alle duidelijkheid: dit betekent niet dat we op korte termijn de lancering van iOS 9 kunnen verwachten. Apple gebruikt zijn eigen podium in de vorm van het Worldwide Developers Conference (WWDC) om de nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem te onthullen aan het grote publiek. Vervolgens duurt het nog enkele maanden om alle puntjes op de –i te zetten.

Voor de geïnteresseerden: WWDC 2015 vindt over 146 dagen plaats (van 8 tot 12 juni). Op deze website vind je een timer die aftelt naar het evenement.

Intern getest

iCulture suggereert dat dat het om een testversie gaat die alleen door eigen medewerkers van Apple wordt gebruikt. Ook de Amerikaanse techwebsite Cult of Mac en de Tsjechische blog LetemSvetemApple melden dat het al diverse bezoekers heeft gesignaleerd in de statistieken die hun site bezoeken met iOS 9.

Updates

Gisteren schreef ik het bericht dat we waarschijnlijk in de loop van de week iOS 8.1.3 kunnen verwachten.  De update brengt waarschijnlijk geen zichtbare spectaculaire vernieuwingen in Apples mobiele besturingssysteem, maar hooguit enkele bugfixes en verbeteringen in de algemene prestaties en stabiliteit.

Na de lancering van iOS 8 in september kreeg Apple veel klachten van gebruikers. Het veroorzaakte onder meer WiFi-problemen en gebruikers claimden dat de batterij zeer snel was. Een nieuwe update (iOS 8.0.1) bracht geen soelaas en veroorzaakte nieuwe problemen. Via diverse fora en techsites lieten gedupeerden weten dat ze na de update problemen hadden met de vingerafdrukscanner en dat het mobiele bereik afnam, of soms zelfs geheel verdween. Apple adviseerde gebruikers om de installatie van de nieuwe versie ongedaan te maken. Bij de derde update (iOS 8.1) keerde de rust weer terug.

Op 10 december rolde Apple voor het laatst een update uit voor zijn mobiele besturingssysteem: iOS 8.1.2. De update bevatte diverse bugfixes en loste een probleem met de iTunes Store op.

Apple werkt op de achtergrond aan iOS 8.2, waarvan gisteren de vierde beta openbaar is gemaakt voor een select groepje testers.

Share.

Over de auteur

Anton (1983) is schrijver in hart en nieren. Na zijn studie politicologie en parlementaire geschiedenis heeft hij zich volledig gericht op webredactie, online journalistiek, social media en bloggen. Door de jaren heen heeft hij diverse webredacties v... Lees meer

Reageer