Samsung SmartThings en Apple’s HomeKit kunnen samenwerken

0

Het ‘connected home’ zou wel eens dé trend van 2015 kunnen worden. Steeds meer merken houden zich bezig met het automatiseren en aansluiten van de diverse apparaten en sensoren in huis. Zo werkt Apple aan haar HomeKit, een platform voor deze apparaten en sensoren. Samsung kocht eerder een bedrijf op met vergelijkbare producten, nu bekend onder de naam Samsung SmartThings. Deze systemen kunnen gaan samenwerken, zo bleek tijdens de CES 2015.

Alex Hawkinson, CEO van SmartThings heeft in een interview aangekondigd dat het SmartThings platform zal kunnen samenwerken met Apple’s HomeKit platform. Goed nieuws voor huishoudens met zowel Apple als Samsung apparaten. De CEO wilde niet kwijt op welke wijze de platformen samen zullen werken.

Samsung topman Boo-Keun Yoon kondigde eerder al aan dat alle Samsung producten ontwikkeld zullen worden op open standaarden. Het bedrijf beschouwt dat als een ingangsvoorwaarde om het ‘internet of things’ mogelijk te maken. De ondersteuning van HomeKit in de domotica producten is een eerste stap in deze belofte.

Daarnaast kondigde het bedrijf aan dat alle Samsung producten in 2019 verbonden moeten kunnen worden met het internet. De meeste producten zelfs al in 2017. Vanaf dat moment zul je je apparaten in- en buitenshuis met elkaar kunnen laten praten.

De SmartThings CEO beschrijft een aantal mogelijke scenario’s waarbij connected devices het leven makkelijker kunnen maken. Zo beschrijft hij de situatie waarbij een ouder automatisch een seintje krijgt wanneer zijn of haar kind niet op tijd terugkeert van school. Of wanneer Oma volgens de bewegingssensoren niet op tijd uit bed is gekomen. Slechts twee voorbeelden van honderduizenden mogelijkheden, maar het geeft een beeld van hoe ons leven eruit kan gaan zien.

Share.

Over de auteur

Edwin is één van de oprichters van TabletGuide.nl. Hij richt deze website in 2010 op, samen met zijn collega Leon. Edwin is gadgetfreak en volgt het laatste nieuws op de voet. Als web developer is hij verantwoordelijk voor de techniek en het uiterl... Lees meer

Reageer